Hur vill kolla en EGR Ventil

Den avgasåterföringsventil, eller EGR-ventilen, är en viktig del av bilens avgaser cirkulationssystem. EGR-ventilen hjälper till att optimera bränsle leverans med recirkulerande avgaser tillbaka in i förbränningskammaren, vilket gör bilen mer effektivt och samtidigt minska föroreningar tas ut av din bil. En dåligt fungerande ventil (det pinnar) kan orsaka motorns ventilspel att slå mot kolvhuvudena (på grund av felaktig luft /bränsleblandning) eller för bilen på tomgång grov. Lyckligtvis kan kontrollera din EGR ventilen göras på din uppfart. Instruktioner
1

Engagera nödbromsen. Om din bil är en manuell växellåda, sätta fordonet i "neutral". Om det är automatiskt, lämna den i "parken".
2

Starta bilen och låt den värmas upp till normal arbetstemperatur.
3

Open huven på din bil genom att dra i Huvlås kabeln inuti fordonet.
4

Leta EGR-ventilen i motorrummet. Platsen kommer att variera från bil till bil, så du kan behöva rådfråga din tillverkarens service manual. I de flesta bilar, är EGR-ventilen sitter på insugningsröret eller huvud.
5

Lokalisera EGR kolvmekanismen på utsidan av EGR-ventilen. Kolven styr avgaserna återcirkuleras in i motorn genom att öppna och stänga.
6

Har någon rev motorn medan du kontrollera kolvens rörelse. Du bör kunna se kolven öppna och stänga. Om den gör det, är EGR-ventilen fungerar normalt. Om det inte öppnas och stäng sedan ventilen är felaktig, och den måste rengöras eller bytas ut.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124646.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.