Hur vill kolla en parkeringsbroms

Parkeringsbromsen systemet på ett fordon är multifunktionell. Många människor med automatiska växellådor bryr sig inte att använda den, känner parken position växelspaken kommer att hålla fordonet tillräckligt. Vad de inte förstår är att parkeringsbromsen integrerar bakre bromssystemet och hjälper till att hålla de bakre bromsarna justeras. Eftersom de bakre bromsarna bara bibehålla upp till 25 procent bromsförmåga för ett fordon, är det viktigt att hålla dem justeras. Inte bara kommer de främre bromsarna överkompenserar för ojusterade bakre bromsarna, de flesta stater kräver också att en parkeringsbroms systemet kunna användas för säkerhets inspections.If du inte använder en parkeringsbroms, kommer korrosion och rost bygga upp systemet. Detta kommer att orsaka kablarna och /eller kammar som gäller de bakre bromsarna för att gripa. Eller kommer de bakre bromsarna blir ojusterad, och handbromsen kommer inte att hålla bilen i växel. Saker du behöver
Bil lyft
Hand skiftnyckel satt
Impact pistol
krafthylsor
Ratchet och Hylsnyckelsats
gängsmörja förening
Visa mer instruktioner
1

Applicera handtaget parkeringsbromsen eller trampar inuti fordonet. Räkna hur många klick i ratcheting system parkeringsbromsen handtag eller trampa inträffa innan du kan inte längre dra eller trampa på parkeringsbromsen aktivator. Fyra till fem klickningar skulle vara idealiskt. Någon mindre tyder parkeringsbromsen är överjusterad, och detta kan orsaka de bakre bromsarna att dra. Allt under fyra-fem klick tyder parkeringsbromsen är ojusterade och kan inte hålla fordonet på rätt sätt i växeln.
2

Lyft fordonet på en bil lyft att inspektera kablar parkeringsbroms, equalizer, själv justera spakar och kablar samt kammar eller skruv mekanismer som utgör systemet parkeringsbromsen.
3

Kontrollera kablar och equalizer. Vissa equalizers, särskilt om import, sitter under mittkonsolen inne i bilen, men många fordon kommer att ha en synlig equalizer förbinder främre kabeln parkeringsbromsen till de två bakre kablarna. Leta efter slack eller lågt hängande parkeringsplatser bromsledningar eller en spänd equalizer. Detta skulle tyda på att kabeln inte aktivera mekanismer parkeringsbroms anslutna till bakbromsen. De flesta equalizer kan justeras genom att dra åt eller lossa en justerad nöt att utjämna det tryck på parkeringsbroms systemet. Tillämpa ett lager gängsmörja efter justering av equalizer rekommenderas. Lower
4

bilen på lyften så hjulen på fordonet är på midjan-nivå. Ta bort drivhjulen och hjulmuttrar med påverkan pistol och en effekt uttag.
5

Bestäm vilken typ av bakbromsarna på fordon använder. Bakre trumbromsar och bak skivbromsar använder olika mekanismer parkeringsbromsen för att aktivera de bakre bromsarna. Bakre trumma kräver avlägsnande av trumman. Parkeringsbromsen kabeln ansluts till de bakre bromsarna genom en ventil i fästplattan. Ofta kabeln är integrerad med en av bromsbackarna och en self-justerare kabeln aktiverar själv-justeringssystem. Att se att kabeln är intakt och malteserhjulet på självjusterande systemet är manövrerbar är avgörande för parkeringsbroms systemet ska fungera. Om inte, skulle ett avskaffande av själv-justering krävas.
6

Inspektera bakre kammar eller ta bort de bakre rotorerna för skivbromsar bak. Bakre skivbromsar kan använda några olika system parkeringsbromsen. En är en uppenbar kam fäst vid det yttre av bakre oket. Parkeringsbromsen kabeln skulle dra kammen och orsaka de bakre dynorna att kontakta rotorn. Vissa kan använda en skruvmekanism inuti hålet i bromsoket. Denna typ var nästan känd för att gripa bromsok kolvarna om den inte används regelbundet. En annan parkeringsbroms systemet, för större fordon, är en liten bromsback system som inne i navet av rotorn. Detta system fungerar ungefär som bakre trumbromsar, men i stället för en trumma, skorna sitta mot insidan navet av rotorn. Rotorn måste tas bort för att ersätta eller reparera bromsarna.
7

Sätt de bakre bromsarna tillbaka. Byt hjul och hjulmuttrar när du är klar.
8

Justera handtaget parkeringsbromsen på viss import från fordonets insida. Justerskruven till equalizern kommer att ligga innanför mittkonsolen. Detta kan dras åt eller lossas med en spärr och socket set. Återigen, justera skruven så att fyra till fem klick släpper från spärrverktyget anordningen av draghandtag.
9

Använd parkeringsbromsen i bilen varje gång du parkerar bilen (oavsett vilken typ av transmission den använder) när du är klar med att justera eller kontrollera det. Detta kommer att säkerställa livslängden på parkeringsbromsen systemet när du verkligen behöver det. Parkeringsbromsen är också nödbromsen. Det ska användas som en sista utväg i händelse av att de hydrauliska bromsarna i fordonet misslyckas när som helst. Minns parkeringsbromsen endast aktiverar de bakre bromsarna - vilket motsvarar 25 procent bromsförmåga. Om de bakre bromsarna inte justeras eller systemen griper, kan andelen gå ner ytterligare. Då har du en verklig nödsituation.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124636.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.