Hur man föryngra ett bilbatteri

Det finns två olika sätt att föryngra ett bilbatteri. Den mest populära metoden är att ladda batteriet. Generatorn i en bil återställer ett batteri under drift, men inte helt ladda batteriet. Bly sulfater form från svavelsyra och plattor bly inuti ett batteri och kan orsaka upp till 75 procent av tidiga misslyckanden bilbatteri. Desulfating ett bilbatteri bidrar till att minska de kristallina sulfater som isolerar blyplattorna och öka flödet av batteriets aktuella. Med båda metoderna kommer att förlänga batteriets livslängd. Saker du behöver
Skyddsglasögon
batteripolen Cleaner Tool Review Stålborste
Batteripolen beskyddare sprej | 12-volts bilbatteri desulfator
Hand skiftnyckel set
Batteriladdare

Visa fler instruktioner
1

Sätt på skyddsglasögon och ta bort den positiva klämman batteripolen från bilbatteriet med en hand skiftnyckel. Rengör klämman och plint i batteriet med ett batteri verktyg terminal renare. Använd en stålborste för att skrubba bort någon märkbar korrosion bygga upp på terminalen och klämma. Rengör post och klämma ordentligt, sedan tillbaka klämman och dra åt den. För batterier avlastningsbord, koppla pluspolen, ta bort skyddshöljet (skjut bort det) och städar lägenheten, runda änden med en stålborste.
2

Upprepa steg 1 för den negativa batteripolen post och klämma.
3

Spray korrosionsskydd batteripolen beskyddare spray på varje klämma och batteri inlägget. Detta kommer att belägga stolpar och klämmor och förhindra återkommande korrosion uppbyggnad.
4

Installera en desulfator bilbatteri (se Resurser). De flesta desulfators kan enkelt installeras genom att lossa batteriet anslutningsklämmor och sätta lämpliga clips (röd klämma för positiv, svart klämma för negativ) i desulfator i lämpliga (positiva och negativa) klämmor bilbatteriet. Den desulfator kan fästas på batteriet, batteriet facket, eller en närliggande konsol eller stag i motorrummet. Kontrollera att ledning förbinder desulfator till batteriet inte kommer i kontakt med några rörliga motorkomponenter under drift. Den desulfator kan vara ansluten till batteriet permanent eller på ett behov när det behövs.
5

Ladda bilbatteri med en batteriladdare. En bil batteriladdare ger dig möjlighet att helt återställa strömstyrkan utgången av ett bilbatteri genom att omvandla växelström el kommer från ett eluttag i hemmet (eller butik) till DC, och styr mängden el som laddar batteriet för att förhindra överladdning eller överhettning av batteriet.
6

Anslut den röda alligator klämma i batteriladdaren till den positiva batteripolen först med unplugged batteriladdaren och i "off"-läge (om tillämpligt).

7

Anslut svart krokodilklämman av batteriladdaren till batteriets minuspol nästa.
8

Justera inställningarna på frontpanelen på batteriladdaren. Läs i bruksanvisningen för laddaren för korrekt laddning. En långsammare, lägre strömstyrka batteriladdning är det bästa sättet att återställa strömstyrkan till ett bilbatteri, det bidrar också till att förhindra över-laddning eller laddning av batteriet för snabbt. Om det finns en volt inställning på batteriladdaren, ställ in den på 12 volt. Ställ in batterityp till "vanlig" eller "underhållsfria" (de flesta bilbatterier är numera ett förseglat underhållsfritt typ). Ställ ampereinställning till 2 ampere för en långsam "underhållsladdning." Du kan ställa in strömstyrkan högre om så önskas, men hänvisar till bruksanvisningen för batteriladdaren för att bestämma mängden tid per amp inställning att ladda batteriet. Anslut laddaren till ett vägguttag. Vissa laddare kan driva på en gång inkopplad, men andra modeller kan behöva slås på med en kraft och /eller tidur.
9

Koppla bort laddaren (eller vrid på strömbrytaren av först, om tillämpligt) och ta bort laddaren i omvänd ordning som du installerade det.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124618.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.