Hur man startar en lagrad Vehicle

Starta ett fordon som har förvarats i mer än sex månader kräver särskilda försiktighetsåtgärder och några preliminära åtgärder för att förhindra skador på motorn och se till att bilen är säker att köra. Saker du behöver
Bromsvätska
Coolant
servostyrning vätska
automatisk transmissionsolja eller växellådsolja (om en manuell växellåda)
Visa fler instruktioner

1

Kontrollera oljan i vevhuset och oljenivån på mätstickan. Om oljan är extremt smutsig eller nivån är låg, byt olja och filter.
2

Visa andra vätskenivåer, inklusive bromsvätska, servostyrning, radiator (kylmedel) och den automatiska växellådans , eller växellådsolja om fordonet har en manuell växellåda.
3

visuellt spot-Kontrollera slangar och bränsleledningar för sprickor och skador. Gummislangar kan bli knäckt och läcka med åldern. Batteriet med en voltmeter
4

Test och kontrollera batteriets vätskenivåer. Byt ut batteriet om det behövs. Det är inte en bra idé att hoppa starta en bil med ett batteri som har förvarats i mer än sex månader, eftersom det kan ha en kort som orsakar en explosion. Istället, ta bort det gamla batteriet och ladda det oberoende av fordonet för att se om det fortfarande kommer att hålla laddningen.
5

Slå på tändningen, vänta tills motorn att vända och sedan lyssna noga . Om fordonet gör någon form av udda ljud, speciellt en slipning, rosslande eller udda mekaniskt ljud, omkopplare av bilen omedelbart.
6

Låt motorn gå på tomgång i 10 till 15 minuter. Tryck inte på gaspedalen och rev motorn under denna tid. Tomgång låter oljan att pumpa smidigt hela det interna arbetet i motorn, grundligt smörja alla rörliga delar som inte har oljade så länge bilen har förvarats.
7

Kontrollera temperaturmätaren på instrumentbrädan och vattenpumpen för att vara säker på kylmedel strömmar genom motorn ordentligt.
8

Testa bromsarna innan du kör. Om bromspedalen trycker hela vägen till brädan, känns "mosig" eller på något sätt är annorlunda än vad du är van vid, har bromsarna kontrolleras före slå ut vägen.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124591.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.