Hur man tar bort vatten från bensin

Det är svårt att avgöra hur vatten tränger in i ett fordons bensintank, men när det finns förklaringar är nästan irrelevant. Den mest kritiska frågan är hur man tar bort vattnet från bilens bensintank så att din bil kommer att köra bra igen. Du kan köpa kommersiella torr-bränsle tillsatser för detta, eller använd den viktigaste ingrediensen i de flesta av dessa tillsatser, torr isopropanol alkohol, själv. Saker du behöver
17 gram torr isopropanol alkohol
Visa fler instruktioner
1

Lägg torr isopropanol alkohol (IPA) till bränsletanken i ett förhållande av ca 1 /2 uns av IPA per liter vatten förorenat bränsle.
2

Kör din bil som vanligt. Om du hade endast små mängder vatten i bränsletanken kommer IPA har dränkts upp det utan att signifikant påverka förbränningen, och kommer att bränna bort med bränslet.
3

Överväg hävert eller pumpning bränsle och vatten ur din bensintank om du fortsätter att ha problem - IPA kanske inte har absorberat allt vatten, och lägga mer IPA kommer att störa förbränningsprocessen. Om du bestämmer dig för att suga bränsle och vatten blandningen ut, hävert den till en klar behållare.
4

Låt den förorenade gasen sitta tills den separerar. Du kommer att kunna enkelt se lager av klart vatten under bensin, den sjönk eftersom det är tyngre än gas
5

Häll försiktigt så mycket bensin från toppen av kannan som du kan utan. störa skiktet av vatten. Använd en tratt om nödvändigt, och häll bensinen i en gas kan eller annan lämplig behållare. Så länge som det har hållits framgår av andra föroreningar och fasta partiklar, ska du kunna återanvända gasen nu.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124581.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.