Hur man rengör Discharge på ett bilbatteri

Det kan bara stoppa dig i dina spår. Det där om batteriet i din bil. Ett resultat av gaser som skapas av ett batteri med låga vätskenivåer, är denna vita puffiga saker beröva ditt batteri tillräckligt med ström för att starta bilen, och den måste rengöras. De flesta hem har den perfekta ingredienser för att skapa en lösning som äter bort på det här. Att veta detta, måste du rengöra utsläpp på ett bilbatteri eftersom du har ingen anledning att inte. Saker du behöver
bakpulver ramper
Bil
Catch pan
kranvatten
Tandborste
Wrench
Visa fler instruktioner
1 < p> Kör bilen på två bilar ramper så att fordonets front lyfts tillräckligt högt från marken för att komma åt batterikabeln fästpunkter under motorn. Öppna huven på bilen så att batteriet och kablarna är inom räckhåll.
2

Lossa den svarta minuskabeln från batteriet. Detta kommer att låta dig arbeta med dessa trådar strömförsörjning utan en avgift som löper genom dem när du gör. Bind tillbaka den svarta negativa batterikabeln från batteriet efter att den har skilts från batteripolen.
3

Blanda ihop en lösning som består av en del bakpulver och två delar vatten. Blanda de torra och våta delar tillsammans så att lösningen är en grumlig blandning av bakpulver och vatten. Har nog blandningen för att rengöra de kablar och batteripolerna helt. Häll lösningen i en behållare och ta med till fordonets batteri.
4

Häll lite av lösningen på batteriet inlägg av fordonet efter placering av en fångst pan under fordonet för att fånga det material som kommer att rensas bort med bakpulver och vattenblandning. Den röda pluskabeln kan fortfarande vara ansluten när du gör detta. Häll nog av lösningen på dessa korroderade tjänster så att hela området är täckt med lösningen. Efter vätning stolparna och kabeländar med lösningen, flytta till fästpunkter under bilen.
5

Leta där den svarta minuskabeln är fastsatt i motorblocket och där den röda pluskabeln kopplas till motorns startmotor. Placera en fångst pan under varje rengöring plats för att fånga korrosivt material och rengöringsmedel. Lossa varje anslutning för rengöring om du märker ansvarsfrihet runt änden av kabeln (s). Coat korrosionen med lösningen och vänta i fem minuter för lösningen att äta genom utbyggnad av korrosiva material som finns där. Doppa en tandborste i lösningen och använda den för att skrubba bort eventuella återstående bitar och bitar av material från trådar eller kabeländar av kabeln. Säkra kabeländarna tillbaka i position och dra åt ordentligt efter rengöring.
6

Slutför rengöring av batteriet med tandborsten metoden, och ta bort alla frätande material som fanns innan rengöring. Häll friskt vatten över batteriet och kabel ändar som städades bort någon av bakpulver och vatten blandning som användes under rengöringen. Återanslut den svarta negativa batterikabeln till batteriet. Starta bilen, stäng huven och köra av ramperna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124514.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.