Vad är en V8 motor?

V-8 motorer är mycket populära och praktiska motorer som har använts i olika typer av bilar och lastbilar under många år. De är grundläggande i design, mycket slitstarkt, och lätt att installera och arbeta med. Vad som följer är en kortfattad beskrivning av V-8 motor egenskaper. V-formad Cylinderblock

A V-8 motorn är en speciell typ av motorblocket design som har alla sina cylindrar arrangerade i en "V"-form. Varje sida av bokstaven "V" står för varje sida av en V-8 motor, botten av bokstaven "V" representerar botten av en V-8 motor, den del av motorn som inrymmer vevaxeln
<. br>
8 motorcylindrarna

A V-8 motorn har 8 cylindrar. Varje cylinder hus 1 motor kolv, varje motor kolv styrs av motorns crankshfat. Alla 8 motorcylindrarna är placerade i en vinkel för att bilda den "V" formen av en V-8 motor.
4 cylindrar på varje sida

V-8 motor har fyra motorcylindrar på vardera sidan av motorn. Varje uppsättning av fyra motorcylindrarna representerar en sida av "V"-form av en V-8 motor.
Gjutjärnsblock

Majoriteten av V-8 motorer är tillverkade av massivt gjutjärn stål, en mycket stark och hållbar form av stål som är mycket resistent mot brott och /eller skador och är mycket tolerant mot höga temperaturer motorn. Den V-8 motor design är en mycket populär motor bland högpresterande entusiaster på grund av sin hållbarhet och strukturella stabiliteten.
Sideways Engine Installation

A V-8 motor, skillnad från de flesta nyare design bilmotor är installerad i ett sidoläge i en bil. I detta läge, löper varje uppsättning av fyra motorcylindrarna parallella med bilens fendrar. Denna typ av motor installation är nödvändig på grund av ett V-8 motor storlek och även för att göra motorn monteringen enklare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124479.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.