Vad är funktionen av stötdämpare?

Stötdämpare är en viktig komponent i ett fordon upphängningssystem. Majoriteten av fordonen har chockera gång absorbator för varje fordonsdäck. Varje stötdämpare ger betydande styrka och funktionalitet till ett fordons upphängningssystem. Begränsa fordonets kroppsrörelse

Det huvudsakliga syftet med stötdämpare är att begränsa totala rörelse fordonskarossen, eller gunga. Som ett fordon körs, kommer kroppen att röra sig uppåt och nedåt eller från sida till sida i olika grad som svar på kör-och vägförhållanden. Denna typ av fordonsrörelser hålls i schack av stötdämpare. Stabilisera fordon Ride

Beroende på väglag eller körsätt
, kan ett fordon gå från mjuk och kontrollerad till krokig och ojämn i en kort tidsperiod. Stötdämpare stabilisera den totala fordonet rida, förhindrar ett överskott av karossen lutar eller rullar i någon riktning, speciellt vid kurvtagning eller navigera skarpa svängar. Denna stabilisering möjliggör större kontroll av fordon och stabilitet.
Stabilisera fordonsdäck

De flesta fordon har en stötdämpare per fordonsdäck. Varje enskild stötdämpare, förutom att styra rörelse fordonskarossen och rida, utövar en enorm stabiliserande kraft på varje fordonsdäck. En stötdämpare hindrar fordonets däck från hopping eller studsar i ojämn eller ryckig terräng och bidrar till ett fordonsdäck stadigt på marken eller vägbanan.
Minimalt däckslitage
< p> Genom att hjälpa till att stabilisera och kontrollera alla transporter av ett fordonsdäck, hjälper en stötdämpare för att minimera slitage däckets slitbana. Däck som hålls fast mot marken och hålls på plats av ett företag stötdämpare håller längre och uppleva mycket mindre slitagevarnare.
Minska den totala Suspension Wear
absorbenter

Stötdämpare är bara en del av en fordonets totala upphängningssystem. De flesta fordon använder en kombination av olika bladfjädrar, spiralfjädrar och stag för att stabilisera och styra ett fordons rörelse. Stötdämpare absorberar grunden och avleda en hel del initiala väg effekter och /eller kroppsrörelser. Vilka stötdämpare kan inte innehålla får skickas vidare till andra delar av ett fordons upphängningssystem.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124474.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.