Vad är en Oxygen Sensor i en bil?

Att veta vad din bils lambdasond gör och varför det är så viktigt kan göra kostnaden för att ha den ersatte en lite mindre smärtsamt. En historia av sensorn, gör en förståelse för det och några fakta om enheten kommer att hjälpa dig att förstå varför det är så viktigt. Historia

syresensor, eller "O2" sensor, uppfanns för att komplettera bränsleinsprutning. På 1970-talet, då bränsleinsprutning motorer blir tillgängliga, motorstyrenheten (ECU) som behövs för att veta hur mycket luft eller gas inte bränns efter det lämnade motorn. Syresensorn har utvecklats för att mäta motorns avgaser så att ECU bättre kunde styra insprutningen av bränsle i motorn.
Funktion

syresensor tjänar en mycket enkel syfte - det mäter nivån av syre, kväve och bränsle som lämnar motorns cylindrar. Om sensorn detekterar en hög nivå av bränsle, minskar ECU den mängd bränsle in i motorn. Om lambdasonden detekterar för mycket luft, ger ECU mer bränsle till motorn.
Lifespan

Som ni kan föreställa er, en sensor som övervakar motorn avgaserna är ständigt utsatt för rök. Om en bil är brinnande olja eller kör "rika", partiklar och kemikalier bildar rester på syresensorn, orsakar det att misslyckas. Vid denna punkt, "check engine" lyser för att varna dig om felet.
Expert Insight

Syresensorer är i allmänhet finns i avgasgrenröret omedelbart efter motorn i avgasledningen. De flesta bilar har minst två sensorer:. En i grenröret, och en annan i eller efter katalysator
äldre bilar

bilarna blir äldre och utveckla mer problem, minskar behovet av att ersätta syre sensorer. Om en bil läcker eller brinnande olja är sensorn förstört från föroreningar i avgaserna. Utan fastställande av stora motorproblem, kommer Lambdasonderna hålla misslyckas, kostar dig mer pengar.
Fun Fact

Volvo var den första bilföretaget att införa en syresensor i sina bilar. På grund av deras genomförande av syresensorn, moderna produktionslinjer bilar använder fortfarande O2 sensorer för att korrekt reglera luft-och gasblandningen i motorn, och dessutom ger oss renare luft att andas. Addera Datorer kod

flesta lokala fordonsindustrin butiker kommer att läsa koden från bilen när den kastar en "check engine" varning. Den dator som de använder kan normalt berätta vad som fungerar i din bil.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124470.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.