Hur vet jag om en vattenpump Bad

Vattenpumpen är ansvarig för cirkulerande kylmediet under en bils kylsystem. Det är en enkel enhet som kan bära ner på grund av ett dåligt lager. Medan en vattenpump är inte dyrt att byta, kan det orsaka betydande skador på andra delar av fordonet på grund av en kylvätska läcka eller när motorn blir överhettad. Instruktioner
1

Kolla efter läckande kylvätska. Titta under bilen för pölar av kylvätska. En pöl av 3 inches eller större anses vara en allvarlig läcka och kan kräva omedelbar uppmärksamhet.
2

Anteckna några konstiga lukter som kommer från fläkt eller luftkonditionering. När du slår på fläkten eller luftkonditioneringen, kan du luktar kylvätska? Om så är fallet, kan din vattenpump skadas eller sliten och läcker kylvätska i bilen.
3

Kontrollera vätskenivåer i din behållare. Efter att bilen har svalnat, öppna huven och leta reda på kylaren och kylvätskebehållaren tank. Om vätskenivåer fortsatt låga även efter att du har ersatt dem med kylvätska, kan det finnas en kylvätska läcka från en skadad vattenpump.
4

Kontrollera remskivan vattenpumpen. Leta trissan bakom kamremmen. Skaka den försiktigt fram och tillbaka för att se till att den är ordentligt åtdragna. Om det är lätt att flytta remskivan, betyder det lagren slits ut och du kommer att behöva byta vattenpumpen.
5

Lyssna efter ett skrapande ljud. Om lagren på skivan går ut, kommer du höra ett svagt sluttande slipning buller från vattenpumpen. Detta tyder på att vattenpumpen och remmarna kan behöva bytas ut.
6

Övervaka din temperaturmätare. Om bilen är konstant överhettning, kan detta innebära en kylvätska läcka på grund av en sviktande vattenpump.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124446.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.