Hur man fixar ett bilbatteri

En bil som inte startar vanligtvis pekar på en sak: ett dött batteri. Ett batteri kan ha ett par saker som är fel med det som inte gör det möjligt att hålla en avgift inklusive: ett dött batteri, en dålig elektrisk anslutning, eller lågt vatten i battericellerna. Ladda ett dött batteri kan göras enkelt med en annan bil och startkablar eller med hjälp av en 12-volts batteriladdare. Saker du behöver
Stålborste
bakpulver
vatten
Jumper Cables
Wrench Set
Tänger
skruvmejsel | 12-volts batteriladdare

Visa mer instruktioner
hoppa starta ett dött bilbatteri
1

Få i bilen och under ratten på vänster sida bör det finnas ett handtag till pop din huven öppen. Dra huven öppen hantera och hålla öppen huv, använd stötta mekanismen, om huven inte hålla öppet på egen hand. Kör en annan bil upp framför eller bredvid bilen (så huvarna är nära varandra). Sedan hålla den icke-döda bilen igång och pop öppnar huven på bilen.
2

Anslut startkablar till kör fordonet först. Låt inte startkabeln svarta och röda kontakterna touch eftersom det kommer att orsaka gnistor. Anslut den röda klämman till pluspolen och den svarta klämman till den negativa polen. Anslut sedan andra änden av startkablar till det urladdade batteriet på samma sätt.
3

Låt batteriet laddas i ungefär en minut. Försök starta bilen, som hade dött batteri. Om det börjar, sedan koppla startkablarna från både fordon och låta bilen gå en stund medan generatorn laddar batteriet.
Fixa ett dött bilbatteri
4

Få i bilen och under ratten på vänster sida bör det finnas ett handtag till pop din huven öppen. Dra huven öppen hantera och hålla öppen huv, använd stötta mekanismen, om huven inte hålla öppet på egen
5

Använd en skruvmejsel för att bända de två locken utanför. celler på toppen av batteriet. Undvik att spilla vatten i cellerna. Om cellerna är torra så att batteriet inte kan hålla laddningen. Köp destillerat vatten och fyll dem ungefär en halv tum från toppen och ersätta cell locken och knacka dem igen.
6

bort batterikablarna från både de positiva och negativa inlägg på batteriet med en skiftnyckel eller tång. Använd en stålborste för att rengöra båda inlägg av terminalen och rengöra insidan hålet av batterikablarna. Blanda ett par teskedar bakpulver i en kopp vatten och sakta häll blandningen på båda batteripolerna och batterikontakterna kabel.
7

Anslut batterikablarna till batteriet. Anslut en 12-volts växelström bilbatteriladdaren i ett vanligt 110-volts uttag för att ladda batteriet och kom ihåg att koppla den röda klämman till pluspolen och den svarta klämman till den negativa polen. För bästa resultat, använd en boost laddning i några minuter, sedan långsamt ladda batteriet tills mätaren visar att det är laddat. När batteriet är laddat, Ta bort laddaren klämmorna från batteriet och stäng huven.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124442.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.