Hur förbereda ditt fordon för långsiktig lagring

Lagra din bil för en långsiktigt innebär många fler faktorer än skulle, säg, förvaring av kläder eller möbler. Innan du kan lagra bilen, se till att du får en säker, torr lagringsplats, för att skydda din bil från elementen. Platsen kan vara din egen personliga garage eller en förhyrd plats från en professionell lagring företag. Förbered ditt fordon innan du placerar den i lager så att den bibehåller sin kondition tills du hämta det - du absolut inte vill betala mer pengar för reparationer orsakade av den försämras. Saker du behöver
Syntetisk motorolja
Bränsle stabilisator
Skiftnyckel /tång
Tvålvatten
Bucket
Rag
Handduk
bilvax
litiumfett
Vinyl /läder balsam
Vehicle täcker
Visa fler instruktioner
1

byta olja i bilen, eller ha ett oljebyte utförs av professionella mekaniker. Byt ut den gamla oljan med syntetisk motorolja.
2

Fyll bilens bränsletank helt med bensin för att skydda mot fukt bildas inuti bränsletanken, vilket kommer att leda till rost.

3

Lägg bränsle stabilisator till bränsletanken, enligt tillverkarens instruktioner, för att ytterligare skydda mot fukt.
4

Öppna huven på din bil och använd en skiftnyckel eller tång , för att lossa muttrarna på batterikablarna. Lossa båda kablarna och ta bort batteriet, för att vara helt säker på att batteriet inte spricker eller läcker syra. Förvara batteriet tills du är redo att byta ut den i bilen, när du kommer tillbaka.
5

Tvätta utsidan av fordonet, med hjälp av såpvatten i en hink och en trasa, eller köra fordonet genom en biltvätt. Torka av utsidan med en ren handduk. Vaxa bilens exteriör.
6

Spray litiumfett på en trasa och torka av fordonets däck med trasan. Torka av bilens gummilister med trasan, liksom.
7

Rengör kupén, och även dammsuga den. Tillämpa antingen en vinyl eller läder balsam på de inre ytorna, för att förhindra sprickbildning.
8

Placera ett fordon lock över fordonet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124440.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.