Om kylvätska

Kylmedel hjälp motorer sval under varma sommarmånaderna. Vissa kylmedel bidra till att hålla motorerna från att frysa när temperaturen sjunka under vintern. Du bör kontrollera din kylvätska ofta och fylla på vid behov. Vissa typer av kylmedel kan pågå i flera år innan de behöver service. Andra kommer att behöva att spolas och ändras oftare. Det bästa stället att hitta information om bilens speciella kylvätska behov är genom manuell eller biltillverkaren. Betydelse

Avkylare hålla en motor presterar på topp i alla temperaturer. De lägger frostskyddsmedel och korrosionsinhibitorer, som består av vatten och organiska kemikalier, såsom etylenglykol, propylenglykol och dietylenglykol. Kylmedel tål frysning och kokning temperaturer.
Funktion

Kylmedel används i förbränningsmotorer. Det är en vätska som lockar bort värmen från fordonets motor och sedan sprider det genom kylaren. Kylmedel kallas vanligt frostskyddsmedel eftersom det förhindrar också frysning. Det används året runt i de flesta bilmotorer. Vanligtvis finns det en reservoar i motorrummet för kylmediet som skall tillsättas. Den ansluts till kylaren med slangar.

Kylvätska finns i tre allmänna typer
typer. Den första kallas nordamerikanska grön frostskyddsmedel. Detta är den ursprungliga utbredda formel användes fram till införandet av utökad livslängd kylmedel. OAT-baserade utökad livslängd kylmedel är en annan typ. OAT är en akronym för organisk syra-teknik, som använder organiska syror och är i allmänhet en annan färg än grön. Den sista typen är känd som hybrid OAT, eller G-05. Den består av organiska syror, förutom olika sådana än används i andra köldmedier. Den typ som behövs för ett fordon kommer att variera sitt år, märke och modell.
Överväganden
p Det finns också universella kylmedel som produceras av vissa företag som är tänkta att arbeta i utländska eller inhemska, gammal eller ny bil. Detta gör det lättare att köpa kylmedel utan att oroa detaljerna i det. Universella kylmedel kan läggas till kylsystem som använder hybrid, grönt eller förlängd livslängd OAT kylmedel. De sträcker sig inte den tjänsten period föregående motorns kylvätska. Inte alla leverantörer av kylmedel producerar denna typ.
Varning

Vissa köldmedier, även i små mängder, är dödligt för djur. De kan vara mycket attraktiv med sin söta smak och doft. Det finns kylmedel finns som är mindre giftiga, de är gjorda från propylenglykol, i stället för etylenglykol. Namnen på dessa typer är Texaco PG, Prestone Låg Tox och Sierra.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124389.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.