Hur Inspektera Drivlina i en Chrysler Town & Country

Chrysler ger en 83-år, obegränsad körsträcka garanti på sin Chrysler Town & Country som omfattar alla de delar som gör van flytten, inklusive motor, växellåda, drivaxel och axlar liksom de flesta av den inre delen av motorn, enligt "Motor Trend" magazine. Chryslers hemsida visar en livstidsgaranti på drivlinan - samma komponenter. Håll dig uppdaterad med dessa viktiga delar med en årlig drivlinan inspektion. Saker du behöver
Creeper
gamla trasor
Visa fler instruktioner
1

provköra din Chrysler Town & Country, lyssna noga för några ovanliga ljud såsom en klicka eller clunking när du cruising på en låg hastighet, ett klickande ljud när du slår eller clunks när du runt ett hörn. Någon av dessa ljud kan tyda på problem med drivlinan.
2

Låt van nå normala driftsförhållanden och sedan parkera, men låt den vara igång, så att du kan kontrollera automatisk transmissionsolja. Öppna huven och hitta metall överföring oljestickan låg på motorblocket på förarsidan.
3

Ta ur oljestickan, torka av den, sätt tillbaka den och sedan dra den tillbaka ut för att få en läsning. Om vätskan är varm, sedan titta på den streckade tvärsnittet för din läsning, men om det bara är varmt, ser mellan de två undre hålen för din läsning. Om nivån är låg, tillsätt mer.
4

Vrid Chrysler Town & Country bort och hitta oljestickan, vilket också bör vara på förarsidan av motorrummet, lite på motorblocket . Återigen, ta bort metall pinne, torka av den, sätt tillbaka den och ta din läsning. Lägg till mer olja vid behov.
5

Inspektera van drivlinan visuellt. Roll under van på en ranka och leta efter eventuella tecken på brott eller slitage på fram-och bakaxeln som ansluter drivaxeln till hjulen. Undersök CV lederna, halfshafts och transfer case (om sådan finns).
6

Leta efter läckage av vätskor från sälar och skarvar. Se upp för röta eller sprickor i någon av de hårdplast som utgör boot täcker av axlarna.
7

Skjut ut och kolla alla slangar och klämmor som kommer ut ur luften och oljefilter och från motorn. Dessa omfattas inte av garantin och kan skapa större problem, om de bryter.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124384.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.