Om tändstiftet Wires

Tändstift trådar används för att överföra el från spolen till distributören och från distributören till tändstiften. Denna el skapar en gnista vid stickproppen, som används för att detonera bränslet laddning i cylindrarna. Medan de är enkla i design och koncept, kan många saker negativt påverka hur de utför. Funktion

funktion tändkablarna är att länka spole, fördelare och tändstift tillsammans. Spolen vänder tolv volt inkommande el till 20.000 till 50.000 volt och skickar detta ryck genom spolen tråd, som är ansluten till den andra änden till distributören. Inuti distributören är en rotor som snurrar, och leder denna ström till rätt tändstift tråd i rätt tid, skapar "gnista" på pluggen. Utan dessa trådar, skulle ingen bil slå ens på.
Typer

Alla tändstift kablar i allmänhet kommer att följa samma koncept, men som med allt annat, du får vad du betalar för. Vissa har tjocka silikon yttre mantlar som skyddar tråden koppar kärnan inuti från överslag på andra delar av motorn, eller till och med andra ledningar. Ju tjockare manteln, desto bättre tråd, som en allmän regel. Dessutom, några kablar använda en bättre kvalitet koppar än andra, med stramare passande anslutningar, vilket får dem att göra sitt jobb mycket mer exakt. Race ansökan ledningar är mycket tjock, eftersom ras spolar inducerar en högre spänning för att se gnistor i cylindrarna.
Identification

tändstiftet trådar löper normalt från den övre delen av motorn till cylindrarna på sidorna, även om vissa konfigurationer skiljer sig åt. Det kommer att finnas en plugg per cylinder i normala tillämpningar, så en V6 kommer att ha sex, och en V8 kommer att don åtta tändkablarna, inte räknar spolkabeln. Varje ände har en boot på den för att fästa tråden antingen till ett tändstift, distributören eller spolen. Generellt kommer varje ände vara olika storlekar och därför omöjligt att blanda ihop.
Storlek

flesta tändstift trådar mäts i millimeter. Åtta-millimeters tändstift kablar anses mycket stor och används främst i race bilar, medan normala tillämpningar är bra med fem till sju millimeter trådar. Ju tjockare tändstift kablar, desto mer el de kan bedriva och mer effektivt de kan hantera kraftfulla spolar.
Varning

Handling tändstift kablar medan Motorn är på kan verkligen ont. Dessa trådar har hög spänning i dem, och det är farligt att få ett ryck. Spolen tråd är ännu värre, eftersom mellan spolen och distributören full spänning föreligger, med väldigt liten droppe. Håll trådarna separerade i motorrummet, eftersom ett fenomen som kallas "cross-bränning" kan uppstå. Till exempel, om tråden man vidrör tråd sex, kunde deras strömmar hoppa över varandra och gnistan kommer inte att ske i rätt cylinder vid rätt tidpunkt. Om skrubbsår eller skärsår märks på alla tändkablarna, byt ut dem omedelbart. Slutligen, se till att de dirigeras till rätt cylinder, eller fordonet kommer inte att köras korrekt, om alls.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124382.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.