Felsökning av Styrsystem i en Mercury Villager

The Mercury Villager varade i tio år mellan 1992 till 2002. Ford och Nissan samarbetar på Villager att få en mer elegant minibuss till marknaden. Om du är fast besluten att hålla fast vid din Villager, kommer du vill felsöka styrsystemet genom att följa en enkel checklista. Saker du behöver
automatisk transmissionsolja
Visa fler instruktioner
1

Börja med att leta efter de mest grundläggande orsakerna till problem med styrningen. Kontrollera Styrservoolja att kontrollera att det är rent och nivå. Om din vätska lägga lite en automatisk transmissionsolja, såsom Motorcraft Mercon ATF XT-2-QDx, eller motsvarande. Om systemet har smuts eller luft, måste du blöder och ersätta den vätska.
2

Kontrollera däcken och hjulinställning för ljud vibrationer och dra. Du kan undvika problem helt och hållet genom att rotera och balansera dina däck var 10.000 miles. Håll trycket jämnt och leta efter tecken på slitage.
3

Kontrollera att kopplingen är smord och anslutningarna är korrekt inställda. The Villager servicemanual föreslår serviceinspektion var 12.000 miles för att undvika problem. Linkage problem kan orsaka en rad problem från styrningen buller, att styrningen svårigheter och även hjul kontroll.
4

Inspektera pumpen servostyrning, styrväxel och växellåda om problemen fortsätter. Pumpen får inte ge tillräckligt tryck på hydrauliken, kan de rackvinkeljärnen böjas eller du kanske bara behöver göra en enkel justering.
5

Titta på bromsarna och indragning om styrsystemet kontroller ut. Du kunde ha slitna fjädrar eller stötdämpare, skeva rotorer och trummor eller kärvande bromsok. Du bör också titta på lager och kulleder för att kontrollera att de är i gott skick.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124308.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.