Felsökning av Styrsystem i en Hyundai Santa Fe

Hyundai introducerade Sante Fe 2001 att fungera som en kompakt crossover SUV baserad på sin Sonata plattform. Modellen blev Hyundais bästsäljare, delvis på grund av dess tillförlitlighet. Håll styrsystemet tillförlitligt genom att följa några grundläggande felsökning pekare. Saker du behöver
PSF 3 styrservoolja
Visa fler instruktioner
1

hjulet och däckens skick prioritet nummer ett på din lista. Balans och rotera däcken regelbundet, hålla däcktrycket jämnare och dina däck i toppform. Om du inte upplever vibrationer eller styrningen drar Kontrollera däckens skick först och sedan se till att hjulen är rätt inriktade.
2

Håll styrservoolja rena och i gott skick. Använd PSF 3 vätska servostyrning och se till att det inte finns någon luft i systemet. När du kontrollerar dina däck, bör du kontrollera vätskenivåer, leta efter läckor och testa bältet servostyrning bör du stöter på problem.
3

Inspektera kopplingen om dina däck och vätskan i bra skick. Du bör se till att komponenterna är korrekt smorda och visar inga tecken på stort slitage. För att göra det mesta genom inspektion, följ länksystem från rattstången till dragstängerna medan någon annan vrider ratten. Inspektera kopplingen med den främre änden upp och igen med den främre änden nedåt.
4

Flytta till servostyrväxeln och styrväxeln om du inte har löst problemet. Kontrollera vätsketrycket och pjäsen i rackvinkeljärnen. Du kan behöva byta ut en eller båda.
5

Avsluta inspektionen genom att kontrollera perifera komponenter. Bromsarna kan behöva repareras, kan de fjädrar och stötdämpare bäras eller du kan behöva justera hjullager och kulleder.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124305.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.