Felsökning av Styrsystem i en Dodge Intrepid

Dodge Intrepid produktion springa varade i 11 år från 1993 till 2004. Det var en av ett antal fullstora framhjulsdrivna sedaner som Chrysler producerade. Som ditt fordon åldrar, kommer du kan förebygga dyra reparationer till styrsystemet genom att göra din egen grundläggande underhåll och felsökning. Saker du behöver
Mopar ATF +4 (modeller efter 1998) katalog Mopar Styrservoolja (modeller före 1998)
Visa fler instruktioner
1

Följ Dodge rekommenderade underhållsplan. Kontrollera och smörj slips länkhuvuden och Styrlänkmekanism var 15.000 miles. Leta efter läckage och lösa anslutningar slang som kunde låta luft i hydrauliken servostyrning.
2

Använd Mopar ATF +4 för servostyrningen av andra generationens bilar (från 1998) och Mopar Servostyrning vätska för tidigare modeller. Se till att vätskan är ren och hålla slangarna från motorn eller andra bildelar för att förhindra skador.
3

Rutinmässigt rotera däck och hjul balans, och kontrollera den främre änden regelbundet för att Kontrollera att hjulen är i linje. Detta kommer att förhindra ett antal gemensamma problem med styrningen.
4

Korrigera en stadig dra i en riktning genom att kontrollera om bromsen drag eller en feljusterad parkeringsbroms. Du kan också kolla trycket i styrväxeln eller läckor i servostyrning styrventilenheten. Front-wheel enheter upplever ofta drar vid hård acceleration på grund av deras olika längd drivaxel. Även om du aldrig kan eliminera denna effekt helt, om problemet blir värre kan du leta efter glapp eller slitage i slips länkhuvuden och uttag, kontroll bussningar arm och motor /drivenhet fästen.
5

spåra minne steer problem (där ratten och hjulen inte vill återgå till mittläget) genom att lyfta hjulen med motorn igång. Problem med reglerventilen och styrväxeln kommer att orsaka hjulen att vända själva. Om detta inte är problemet kontrollera slitage i slips länkhuvuden och uttag, lösa strut mounts eller för kulleden bindning. Du bör också se till att styrlänkaget är centrerad.
6

Leta efter orsaker till styrning drift genom att kontrollera för tå snedställning i styrlänkaget eller felaktigt justerade hjullager. Du bör även inspektera slips länkhuvuden och inre hylsorna och se till att det inte är för mycket spel i styrväxel, styrväxel och styrväxel. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124295.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.