Hur tjänst ett soltak i en Nissan Maxima

Om du väl behålla din Nissan Maxima s soltak, kan du njuta av den friska luften i bra väder och eliminera läckor och gnisslar. Det är allmänt rekommenderas att du rengör och inspektera dina gummitätningar minst två gånger om året. Saker du behöver
Skruvmejslar
Tänger
Plast skrapning Tool Review Rustoleum
New gummitätning
Level
Tryckluft
3-In-One Smörjmedel
luddfri trasa
Visa fler instruktioner
Byt gummitätningen
1

bort inredningen arbete och headliner i din Nissan Maxima så att du till fullo kan komma takluckan .
2

Lossa skruvar och bultar som håller solen taket till kroppen av din Nissan Maxima. Koppla ur takluckan från strömkällan, som ligger bakom takluckan.
3

Tryck takluckan upp och bort från kroppen av Nissan Maxima. Få någon att hjälpa dig så att du inte skadar soltak eller bilen.
4

Dra gamla gummitätning bort av Maxima och skrapa bort all gummi eller lim som förblir i sin diket. Kolla efter rost i kanalen. Om du hittar någon, måla kanalen med Rustoleum att förhindra ytterligare korrosion.
5

Satsa den nya gummitätningen i diket, som arbetar med den yttre läppen och sedan flytta till den inre läppen. När förseglingen är i diket, leta efter rynkor eller utbuktning. Vid dessa fläckar, lyfta tätningen ur diket och installera om den. Du vill tätningen vara jämn och slät insida diket.
6

Byt takluckan och fäst den i bilen med hjälp av skruvar och muttrar du tog bort tidigare. Stanna ofta att se till att taket håller nivån. Anslut strömkällan. Återgå headliner och plast trim bitar till sina positioner för att slutföra din reparation.
Behåll din sollucka
7

Inspektera soltak för din Nissan Maxima för att se det sitter jämnt på ditt fordon, inte höja eller lyfta på ett hörn. Lyft indikerar förekomst av skräp på spåren, eller en skadad tätning runt takluckan.
8

bort klädseln på insidan av din Nissan Maxima och låta det inre materialet att sjunka. Använd tryckluft för att blåsa damm och skräp från de spår som rör din soltak. Smörj dem med 3-in-One eller smörjmedel som rekommenderas av din instruktionsbok.
9

Kontrollera takluckan är för dräneringsrör för igensättning. Rensa rören med tryckluft och byt ut dem så att de kan fortsätta att dränera överflödigt vatten bort från ditt soltak.
10

Rengör takluckan s gummitätning med en ren, fuktig, luddfri trasa. Var uppmärksam på skicket på tätningen. Om tätningen är skadad, byt ut den för att förhindra läckage från att bli ett problem.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124281.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.