Hur tjänst ett soltak i en Acura Integra

Om du väl behålla din Acura Integra soltak, kan du njuta av den friska luften i bra väder och eliminera läckor och gnisslar. Det är allmänt rekommenderas att du rengör och inspektera takluckan s gummitätningar minst två gånger om året. Saker du behöver
Skruvmejslar
Tänger
Plastskrapa
Sandpapper
soltak packningen
3M gummilister
Shims
Level
Skruvmejsel
Komprimerad air
3-in-One smörjmedel och White luddfri trasa
Visa fler instruktioner
ersätta en sollucka Seal
1

Ta ner trim som säkrar headliner till toppen av din Acura Integra. Lägga bitarna i ordning så att du enkelt kan byta ut dem, eller ta ett digitalt foto för att hänvisa till senare. Ta bort allt trim och headliner till fullo komma monteringen takluckan.
2

Skjut skyddande panel eller nyans som täcker din takluckan tillbaka och leta skruvar, bultar och klämmor som håller fast takluckan till fordonet. Dra försiktigt takluckan från toppen av fordonet och lyft åt sidan när du tar bort skruvar och bultar.
3

Ta bort packningen som omger öppningen i din soltak. Du kan behöva använda en plast spackel för att skrapa packningen från fordonet.
4

Städa ur diket där gamla packningen var sittande och lägga ny packning inuti. Se till att du tar bort den gamla tätningen helt, liksom häftmassa som kan störa den nya tätningen.
5

Sätt den inre läppen av soltak packningen i diket, sedan använda din plast skrapning verktyg för att stoppa den yttre läppen i. Kontrollera om rynkor och justera packningen som behövs tills att den sitter jämnt och helt i diket.
6

Byt takluckan och sätt tillbaka den med hjälp av skruvar, bultar och klämmor du bort för att komma åt tätningen. Använd mellanlägg om det behövs, för att säkerställa att takluckan monteringen är nivån.
Underhålla sollucka
7

Inspektera utsidan av din soltak av din Acura Integra på en månadsvis. Ser till att det jämt är sittande, inte lyfta på ett hörn. Lyft indikerar att det är dags att rengöra och smörja spåren.
8

bort headliner inuti bilen, med hjälp av en skruvmejsel för att ta bort trim bitar som håller den på plats. Ta ett foto av headliner konfiguration att hänvisa till senare. Låt framsida headliner att hänga, så du har tillgång till insidan av din Acura Integra soltak.
9

Lokalisera de fyra dräneringsrör i varje hörn av din soltak. Två avloppet bakom instrumentbrädan till dina framskärmar, medan två drain till stammen av din Acura Integra bakom bakljusen. Skjut försiktigt varje rör från dess kontakt, rensa det med tryckluft för att avlägsna skräp eller träskor, och byt ut slangen.
10

visa spåren som rör din soltak från insidan av ditt fordon . Oavsett om din soltak glider tillbaka eller hissar, rengör spåren med tryckluft för att avlägsna skräp, därefter smörja spåren med 3-in-One smörjmedel.
11

Smörj och rengör dina gummipackningar. Torka av med en ren trasa, sedan använda smörjmedel som anges i din instruktionsbok. Om dina tätningar är stel eller visar tecken på stort slitage, byt ut dem.
12

tillbaka headliner och inredning till sitt ursprungliga läge, med hänvisning till den bild du tog i steg 2. Dra åt skruvarna så de är tätt, men inte så hårt att de skadar tyget och plast trim.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124235.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.