Hur man förbereder Bil Torkare för vinterkörning

Det finns saker du kan behöva för att göra så långt som underhåll av fordon går för att förbereda sig för vinterkörning. Ta en ordentlig titt på bilens vindrutetorkare. Torkare måste vara i god form för att kunna hantera eventuella snö, slask eller is. Instruktioner
1

Förbered din bil vindrutetorkare för vinterkörning genom att ge gamla torkarna en mjukgörande behandling. Med tiden blir gummit i dina vindrutetorkare bilens vindruta hårt. Stiff, hårdgummi kommer inte löpa smidigt över vindrutan. Torkarna inte torka bort frysa fukt eller regn som de borde för att ge säkerhet i körningen. Gör gummi torkare mjukt igen genom att behandla dem med ett silikon glidmedel.
2

Ta din bil vindrutetorkare off för att förbereda bilen torkare för vinterkörning. Titta på dem noga för att se om rost på själva bladet. Om du ser rostfläckar, använd ett fint slippapper och gnugga bilens vindrutetorkare försiktigt tills rostfläckar är borta. Arbeta försiktigt, en plats i taget, för att förhindra ytterligare skador på dina torkarblad.
3

Klipp bort kanten på din bil vindrutetorkare om de verkar slitna och trasiga. Ta bilen vindrutetorkare från ditt fordon. Lägg dem ner på en plan yta. Lägg en rak kant (en linjal, till exempel) ner ovanpå torkarbladet där bladet vidrör vindrutan. Skjut den raka kanten nästan även med kanten av gummi torkarblad, låter precis i utkanten av torkarbladet show. Ta en vass rakkniv kniv eller en enda kant rakblad, tryck ner ordentligt och trimma bort kanten på torkarbladet att åter ytan sin kant.
4

Smörj fjädern som håller bilens torkare bladspänning på fönstret. Använd en liten mängd ljus penetrerande olja.
5

byta bil vindrutetorkare med nya, om det behövs. Om dina torkarblad är för gammal och för sliten, kan ovanstående åtgärder inte förbereda dem tillräckligt bra för vinterkörning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124198.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.