Hur man förbereder torkarblad för Winter

vinterförvaring fordon är vanligt på platser där kvicksilvret sjunker under noll. Alla tycker om att få bra vinterdäck, byta olja i sina fordon och påfyllning av vätskor. En av de mest förbisedda delarna av bilen när vinterförvaring är torkarbladen. Fall inte offer för att stoppa på den sida av vägen för att rensa vindrutan för hand. Förbered dina torkarblad för vintern. Instruktioner
1

Var proaktiv och ange ett planerat datum för att byta torkarbladen på fordonet oavsett slitage innan vintern. Bra datum att komma ihåg är Labor day, vilket är då i de flesta nordliga stater vädret börjar bli kallt och Groundhog Day. Även om det inte är en stor högtid, de flesta tv-och radiostationer rapporterar om vad gamla Punxsutawney Phil säger om vintern hålla sig runt så använd den som en påminnelse om att byta ut slitna torkarblad.
2

Inspektera torkarbladen med varje oljebyte och vid varje oljebyte. Leta efter trasiga ramar, korrosion av metall eller rost och synliga sprickor eller revor i gummikant för torkarbladen. Gummit ska vara mjuk och flexibel och har en skarp kant för att fungera på vintern.
3

köpa byta vindrutetorkare lämplig för säsongen. Vinter blad liknar sommar men har gummihölje över alla metalldelar för att säkerställa att vädret inte orsakar fjädrarna för att frysa, annars bladet inte kan göra full kontakt med fönstret. Få rätt blad för märke, modell och år för fordonet.
4

Dra gamla torkarbladet från armen enligt tillverkarens anvisningar om att ersätta bladet. Skruvar hålla några torkarbladen på plats. Avlägsna skruven innan du tar bladet.
5

Skjut den nya kniven på torkararmen och tryck tills det klickar eller snäpper på plats. Om det finns en skruv som håller den på, byt ut skruven. Dra försiktigt i bladet för att säkerställa att det är säkert och kommer inte falla i den starka vintern elementen.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124183.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.