Hur ta hand om en bil

Tillförlitligheten i en bil beror på dess snabb vård och underhåll. Rätt vård inte bara bekräftar en bils livslängd utan också står för säkerheten för sina passagerare. Följ dessa steg för att ta hand om din bil och öka dess livslängd och andrahandsvärde. Instruktioner
1

hålla bilen ren och fri från damm. Tvätta det varje vecka med en mjuk trasa och milt rengöringsmedel. Vaxa bilen en gång var 2 månader så det behåller sin glans och lyster.
2

Inspektera transmissionsolja och broms oljenivå varje vecka. För en grundlig inspektion, ta bilen till en ansedd bensinstation efter var 50.000 miles. Addera 3

Ändra bilens olja varje 3000 miles. När mätaren visar 60.000 miles, byt tändstift, insprutare och transmissionsremmens.
4

Följ tillverkarens anvisningar och få däcken roteras varje 6.000 miles. Byt däcken om de är slitna eller har några tårar. Ta bilen till en mekaniker var 12.000 miles för att kontrollera justeringen och balans.
5

Ersätt bilens kylarvätska vartannat år eller 40.000 miles för att undvika onödig motor värme-up. Reparera eventuella läckage i kylaren, vattenpumpen och pluggar frysa.
6

Behåll interiören. Ta bilen till en trim butik för att ersätta slitna eller smutsiga mattan. Byt ut alla trasiga klädsel eller invändiga komponenter.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124099.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.