Svenska Bil >> bilentusiaster >> Collectible Cars >> Content

Information om 1986 Pontiac Fiero SE

1986 års Pontiac Fiero SE var en del av ett djärvt experiment av General Motors för att producera en bränslesnål tvåsitsig sportbil som kunde komplettera Chevrolets Corvette. Den Fiero design och utförande ekade de populära brittiska tvåsitsiga roadsters av 1960-talet och predated Mazda MX-5 Miata, som krediteras för att återuppliva den kompakta roadster. Tidiga kvalitetskontroll problem syrade GM om projektet och företaget drog proppen på Fiero efter 1984-1988 produktion springa. Historia

General Motors tog en trial-and-error metod för att utveckla den lätta Pontiac Fiero. GM undvikit det konventionella sättet att bygga en Pontiac genom att designa Fiero som en mittmotor-bil med plast karosseridelar. GM: s höjdare, men hade föga entusiasm för projektet, eftersom det skulle kunna äta i försäljningen av Corvette. Trots bristen på stöd, sålde Fiero anmärkningsvärt bra under sin kör, mer än 370.000 enheter producerades. Även Pontiac arbetade ut buggar i de tidiga modellerna - däribland Fiero rykte för kylproblem och med bränder motor - GM fruktade framtida modell år skulle se en betydande nedgång i försäljningen och dödade den. Den Fiero SE var den högsta trim nivå och under hela sin produktion springa, tillverkade Pontiac 32.305 SE-versioner.
Plastkroppen

Även vanligt i moderna bilar, 1986 Pontiac Fiero presenterade en plast. Plast kroppar var lätt, elimineras risken för rost och minimerade bucklor, men de saknade styvhet. Pontiac löste styvhet problemet genom att producera en svetsad Enduraflex unibody tillverkade av stål och hade plast karosseridelar skruvas fast på ramen. Pontiac utvecklat en metod för att fästa plast paneler med större precision. Det produceras också chassit med en stark ryggrad, bland annat med hjälp av drivaxeln tunneln att ytterligare stärka ramen.
Ström

Av 1986 Fiero SE äntligen fick sin V-6 motor efter klagomål från ägare som in-line fyra var för svag för en sportbil. 1986 Fiero bas motorn fortfarande var i linje fyra. Den förskjutna 2,5 liter och utvecklade 92 hästkrafter och 132 foot-pounds av vridmoment. Den Fiero s SE-modellen hade en 2,8-liters V-6 som standardutrustning. Den V-6 genererade 140 hästkrafter och 170 foot-pounds av vridmoment för att nå noll till 60 mph på ett rimligt, men inte otrolig, 9,6 sekunder. Den Fiero SE: s toppfart med V-6 var 112 mph. Motorns hålet mätte 3,50 inches och stroke mätte 3 inches. En tre-växlad automatlåda var standard på SE, även om köparna kunde beställa en fyra-eller fem-växlad manuell växellåda för att komplettera motorn.
Mått och funktioner

1986 Fiero SE presenterade en 93-tums hjulbas och en total längd av 165 inches. Det stod bara 47 inches lång och mätte 69 inches bred. De främre och bakre spårvidd var 60 inches. Den satt på 14-tums aluminiumfälgar. Den Fiero hade en curbside vikt på 2791 £. Den Fiero SE presenterade också fyra hjul skivbromsar, vilket var ett avsteg från de vanliga bakre trummor på de flesta 1980 bilar. Makt fönster och dörrlås, luftkonditionering och en AM /FM-stereo kassett-ljud var standard på SE-modeller.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/collectible-cars/91502.html

Previous:
Next:

Collectible Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.