Svenska Bil >> bilentusiaster >> Classic Cars >> Content

Bilfabriker i den stora depressionen

Den anstormande Den stora depressionen 1929 nästan utplånats en redan krympande amerikanska bilindustrin på grund av dominans av Ford, Chrysler och General Motors, känd som "Big Three". Vid utgången av 1920-talet, var amerikansk biltillverkning den största industrin i världen, med inhemska och internationella massefterfrågan bränslepåfyllning ekonomin. Mer än 5 miljoner fordon sprang produktionslinjer 1929, men började på Wall Street-kraschen i oktober samma år en 11-år lång ekonomisk katastrof. Den stora depressionen dödade effektivt bort mindre bilfabriker och ekonomiskt skadat stora. Överlevande

grund av sin marknadsdominans, lyckades Ford, Chrysler och GM för att motstå depressionen, men Ford drabbades hårdare än de andra bolagen. Från 1932 till 1933, förlorade Ford $ 88.000.000 i försäljning, vilket leder till omfattande uppsägningar. GM var den enda fabrik för att göra någon vinst under den tiden, även om försäljningen rasade med mer än hälften. Så småningom var nästan 80 procent av hela bilindustrins produktionskapacitet tomgång.
Olycksoffer

små, oberoende bilfabriker bara stod för omkring en fjärdedel av den inhemska försäljningen av nya bilar i 1929, var de flesta av dessa lyxiga modeller. Mellan 1930 och 1933 att antalet sjönk under 10 procent. Företag som Pierce-Arrow, Stutz, Du Pont och Auburn hade helt enkelt inga kunder. Deras bilar var speciellt utformade och mycket dyra, liksom reservdelar och arbete. Av mer än 40 bilfabriker i produktionen innan börskraschen, överlevde mindre än 20.
Arbetslöshet

Automotive arbetare var så hårt under depressionen som andra industriella anställda. Eftersom Detroit, Michigan, området var hem till den stora Ford, Chrysler och GM fabriker, kunde själva staden inte hänga med fler familjer läggs dagligen till lättnad rullar. Under det tidiga 1930-talet, har hundratusentals arbetare permitteras eller fått sina timmar och löner cut. Äldre arbetstagare inte kunde hålla jämna steg med den ökade produktionen hastighet förväntas färre anställda.


Unions År 1935 organiserade desperata bilarbetare Förenta Automobile Workers of America till protestera arbetsförhållanden och låga löner i bilfabriker. Den "Big Three" inte skulle erkänna fackföreningen förrän 1936, efter en sit down strejk vid en GM-fabrik i Flint, Michigan. GM och Chrysler tecknat avtal med facket som året. Ford, men vägrade att samarbeta fram till 1941, efter en strejk på en fabrik i Dearborn, Michigan. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/classic-cars/91171.html

Previous:
Next:

Classic Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.