1967 Thunderbird specifikation

1967 års Thunderbird markerade den femte generationen av Thunderbirds produceras av Ford Motor Company. Enligt Mustangs och Fords hemsida, många tror att Thunderbird har utfärdats som en sportbil för att konkurrera med den populära Chevy Corvette. Dock föreställde Ford Thunderbird som en personlig lyxbil. Motor och växellåda

'67 Thunderbird presenterade en 390 special, en 6,4-liters V8-motor med 315 hästkrafter. Enligt webbplatsen Automotive Mile inlägg, var 17 procent av Ford Thunderbirds producerade 1967 utfärdade med den uppgraderade alternativet motorn, en Thunderbird 428, 7,0-liters V8 med 345 hästkrafter. Den Thunderbird fanns endast i en tre-växlad manuell växellåda.
Design

Ford avbröt konvertibla alternativet 1967 och helt omgjorda kroppen. Den nya ramen togs från Lincoln, som producerar en rymligare interiör och totala storleken att konkurrera som en lyxbil. Fronten nu hade infällda strålkastare och grill som ger intrycket av en jet-motor intag. Ford gav en gång enbart tvådörrars modell och tillval fyradörrars uppgradering med dörrar självmord bak som öppnas från huv-till-trunk snarare än den traditionella stammen till Huvplacering.
Produktion och prissättning

Ford Motor Company producerade totalt 1.730.224 Thunderbirds 1967, vilket detaljhandeln för mellan $ 4605 och $ 4828.
Special produktionsmodell

1967 Ambercrombie och Fitch beställa fem Thunderbird Apollos som ska visas i sportartiklar butiker belägna i San Francisco, Chicago, New York, Miami och Palm Beach. Dessa bilar har aldrig använts som Ford visa bilar utan skickas direkt från fabriken till butiken fönstret. Unika funktioner som ingår telefon, Philco TV, fällbara bord gömda i framsätet ryggar och speciell blå skinnklädsel. Av de konstruerade fem Apollos, endast tre kända fortfarande existerar. En förstördes i transit till San Francisco butiken, och den eftersöktes annan inte kan bekräftas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/car-makes-models/99864.html

Previous:
Next:

Bilmärken modeller

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.