1970 Mercury bilmodeller

Från inledningen av Mercury linjen på 1930-talet, var det tänkt att vara "stor, snygg och modern," enligt Mercurys hemsida. Under 50-talet och 60-talen flera Mercury modellerna bidragit till etableringen av "muskelbil" kultur. 1970, dock väckt en gas kris och en marknad som krävde ekonomi. Kvicksilver införas snabbt två kompakta modeller, och i slutet av decenniet omgjorda en av sina bilar för de nya förhållandena. Capri

Den första av de nya modellerna infördes 1971 och byggdes i Tyskland under 1970, även om det hade funnits som en racerbil på 1960-talet. Det slår gatorna som Ford familjens första serietillverkade bilen med bränsleinsprutning och gick 0-60 miles per timme på 8,6 sekunder på väg till en toppfart på 124 mph. En Yahoo grupp entusiaster har varit att dela kärlek Capris sedan mitten av 2000 och har mer att 1.200 medlemmar som i slutet av 2010.
Bobcat

Along med ekonomin drive, ledde denna lilla tre dörrar mönstret av katt-heter Mercury versioner av Ford equine bilar, i detta fall Pinto. Tyvärr hade det samma konstruktionsfel som gjorde Pinto ökända för exploderande när bak slutade. Det ville vara sportig, med reklam som sjöng "fun, fun, fun" och "prissatta hundratals nedan" europeiska konkurrenter, enligt en Mercury annons från den tiden. Det hade främre skålade säten, men även kom i stationsvagnsversionen modeller, inklusive Villager modell med klädsel att ansluta den tillbaka till Fords klassiska woodies.
Cougar XR-7

första Cougar hade varit Motor Trend Årets bil 1967, en exklusiv, sträckta Mustang, leder katten linjen och Fords ställning i utvecklingen av muskel-bil kultur. Då XR-7 utsett ett inredningen och instrumentering paket. Cougars blev längre, bredare och tyngre, och försäljningen sjönk som decenniet vände. Genom 1971, fortfarande växer större, skiftade Cougar reklam från prestanda till lyx. Musclecarclub.com s historia slutar vid 1973, sniffning att senare modeller helt enkelt "appl [IED] Cougar namn." Nedgången i försäljningen uppmanas Ford att för 1977 göra om Cougar, erbjuder XR-7 strikt som en sport coupe. Inom ett år var försäljningen tillbaka till rekordnivåer på mer än 213.000 enheter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/car-makes-models/99613.html

Previous:
Next:

Bilmärken modeller

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.