Hur man läser Unika VIN Numbers

Den 17-tecken VIN, eller Vehicle Identification Number, har använts inom bilindustrin sedan 1981 för att identifiera en mängd information om ett fordon. Varje VIN är unikt för ett visst fordon och kan användas för att bestämma ett antal fakta om bilens tillverkare. Moderna vins har inte bokstäverna I, O eller Q i dem för att göra dem lättare att läsa. Vins på fordon tillverkade före 1980 varierar från en tillverkare till nästa i längd och innehåll. Instruktioner
1

Hitta VIN på fordonet och skriva ner det. VIN är också skriven på titeln av fordonet. Kontrollera att alla 17 tecken kopieras eftersom alla har en mening.
2

Läs det första tecknet. Det identifierar det land där fordonet tillverkas. I USA detta bör vara en 1 eller 4. Kanadensiska fordon börjar med en 2, mexikansk med en 3. Om det första tecknet är en bokstav, var bilen tillverkas i Japan (J), Korea (K), England (S), Tyskland (W) eller Italien (Z).

3 > Leta upp andra och tredje tecken. Den andra siffran identifierar tillverkaren och den tredje fordonstypen.
4

Leta siffrorna 4 till 8 i VIN. Detta femsiffrigt serie siffror kommer att identifiera funktioner i fordonet, såsom kroppen stil, motortyp och modell. Koder är olika för varje tillverkare. Online resurser finns tillgängliga för varje tillverkare om du behöver denna del av VIN avkodas.
5

Lokalisera det nionde tecknet i VIN. Denna karaktär säkerställer att VIN är korrekt. Siffran förändringar årligen och kommer inte att upprepa i 30 år. Detta säkerställer att inga två fordon som tillverkas inom denna tidsperiod kommer att ha exakt samma VIN-nummer.
6

Lokalisera 10th karaktär. Detta tecken anger tillverkningsåret för fordonet. Varje år 1981 genom 2000 identifieras med en bokstav. Årsmodellerna 2001 till 2009 identifieras med ett nummer och, under 2010, var bokstäver användas igen.
7

Läs 11th karaktär. Detta indikerar den monteringsanläggning används för att tillverka fordonet. Läs den 12th genom 17th siffror. Dessa identifierar specifika fordonet. De fyra sista siffrorna ska vara siffror och räkna de fordon som faktiskt rullade just monteringsbandet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/car-makes-models/99100.html

Previous:
Next:

Bilmärken modeller

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.