2001 Toyota Tundra V8 Specifikationer

Först görs tillgänglig för allmänheten konsumenterna under 1999, Toyota Tundra pickup truck blev snart en populär bil köp i början av 2000-talet. Den 2001 Tundra V8-modeller har haft särskild uppmärksamhet som Toyota expanderat till full-size pickup marknaden historiskt dominerats av de amerikanska biltillverkarna. Sedan den tiden, Tundra fått titeln som den första amerikanska proffsiga full-size pickup gjord som en import och 2001 till 2003 modellerna hade mycket att göra med denna uppfattning (nästan 109.000 sålda enheter under 2001). Grundläggande specifikationer

lager med en åtta-cylindrig motor, Tundra kan producera 245 hästkrafter och 315 pund fötter vridmoment. Även om inte tillräckligt för att matcha en jämförbar klass Dodge eller Ford lastbil i dragande på den tiden, var 2001 V8-modellen ganska roligt för konsumenten dragande material på flaket eller en lätt båt. Samma motor synsätt skulle senare uppgraderas för att prestera på 300 hästkrafter och 400 pund fötter vridmoment.

Kalifornien V8 modeller kom med en erforderlig luftkonditionering paket tillsammans med andra Tundra modeller fördelade.

Stora lastbilar historiskt inte prestera bra i gaseffektivitet och Tundra 2001 V8 och dess 4,7-liters motor var inget undantag. Per statliga betyg lastbilen fram en mager 14 mpg med stadskörning och 17 mpg på landsväg. En del av denna gas-förbrukning skulle kunna minskas lite genom att använda overdrive-läget när man kör. Den V8 kusin, V6, bättre resultat för kostnadsmedvetna.

Tundra V8 kom med antingen en automatisk växellåda eller manuell växellåda alternativ. Den automatiska versionen drevs av de flesta handlare men det manuella alternativet var tillgängliga genom beställning eller med enstaka lastbil på massa. De 2001 Tundra modeller
modell Nackdelar

, V8 och icke-V8, alla kom med ganska styva säten som vände konsumenter utanför lite. Som sagt, tävlingens erbjudanden var en grundläggande bänk, så medan Toyotas plats var en nackdel att det inte var en dealbreaker.

För de större modellerna med tillgång kabinen, gav Toyota uppkomsten av en fyrsitsig lastbil, men i praktiken bara barn kan verkligen vara bekväma att sitta i baksätet för långa drivar. Den benutrymme utrymmet var otillräcklig för en genomsnittlig vuxen.
Juridiska frågor

Föregångaren lastbil av Tundra känt var som T100. Inte överraskande, ville Toyota till den efterföljande linjen att namnges T150. Dock hade Fords advokater ett problem med detta, och de 2000 och 2001 modellerna döptes den Tundra att lösa frågan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/car-makes-models/99271.html

Previous:
Next:

Bilmärken modeller

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.