Som grundade Pontiac?

Med sin välbekanta Indian Head logotyp, har Pontiac varumärke länge ansetts General Motors "muskler bilmärke. Infördes 1926, har märket varit känt för både sin stil och motorstyrka, med sin största motorn så småningom nå 455 cubic inches i en V-8-modellen som fanns tillgänglig på Pontiac s medelstora och full-size fordon utöver sin sport bilar. Vid ett tillfälle Pontiac motorer har en rating på 390 hästkrafter. Tidsplan

Pontiac varumärke bilar ursprungligen producerad av Pontiac Spring och Wagon Works så tidigt som 1906.
Fun Fact

Pontiac har fått sitt namn från den berömda indianhövdingen med samma namn som ledde ett uppror mot engelsmännen efter utgången av det fransk-indianska kriget.
Historia

Den Pontiac Spring och Wagon Works Company och Oakland Motor Car Company, som grundades av Edward Murphy, fusionerade verksamheten 1908 och har sedan förvärvades av General Motors Company 1909.
Funktioner

Pontiac varumärke bil skapades 1926 som en mer muskulös följeslagare till GM: s Oakland raden av bilar. upphörde produktionen
Överväganden

Oakland av sina märkesvaror bilar 1932, lämnar Pontiac som efterträdare till den ursprungliga Pontiac Spring och Works Wagon.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/car-makes-models/98740.html

Previous:
Next:

Bilmärken modeller

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.