Hur identifierar jag min Chevrolet Motor?

Chevrolet motorkomponenter inkluderar blocket, huvuden och intag, och många av dessa komponenter har identifieringsnummer som hjälper dig att upptäcka var de kom ifrån och när de gjordes. Om du har en klassisk bil, kommer du vill leta efter "siffror matchar," om de olika koderna och datum på din Chevrolet bil match, de är förmodligen alla original. Motor Identifieringskoder

motorkod på en Chevrolet är stämplat på ett block pad på höger (passagerar) sida topplocket. Koden är stämplat på i monteringsfabriken där bilen var samlad, inte fabriken där bilen gjordes. Koden består av flera siffror som betecknar olika saker. Den första siffran är för assemblerkod, följt av två siffror för månaden av montering, två siffror för dagen, och en till tre siffror för motorns suffix koden, beroende på modell, år och plats för din bil. Motorn suffix koden är specifik för din bil, så inga två Chevrolet fordon kommer att ha samma kod motorns suffix. Ägna särskild uppmärksamhet åt motorn identifieringskod om du identifiera en motor som inte är i en bil chassi, eftersom koden anger i vilken typ av chassi motorn var tänkt att installeras.
Casting koder

Blocket gjutning koden kan också hjälpa dig att identifiera en Chevrolet motor. Du hittar den här koden på baksidan av blocket till vänster (föraren) sida på toppen av bellhousing flänsen. Denna kod anger datum blocket gjutning, så att du kan berätta när komponenten göts. Om vissa komponenter, såsom topplock, har samma gjutning koder, vet du att de har liknande tillämpningar. Head gjutning koder ligger på översta mitten av cheferna. Du kommer antagligen behöva ta bort ventilkåpan för att hitta dem på de flesta Chevrolet modeller.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/car-makes-models/99017.html

Previous:
Next:

Bilmärken modeller

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.