96 Integra Type R specifikation

Acura Integra Type R-modellen var utformad som en särskild prestation version av Integra. Tanken var att maximera prestanda genom minskad vikt, förbättrade motorprestanda och specialanpassad fjädring. Trots att bilen var ursprungligen avsedd för racing, gjorde populariteten av VTEC motorn snabbt det är långt till konsumentmarknaden. Du bör notera att Type R kom till USA i slutet av 1996, och det är omtvistat huruvida dessa är 1997 eller 1996 modeller. Integra Type R Motorspecifikationer

En av de mest anmärkningsvärda dragen i Type R är Hondas VTEC motor. Det är en högpresterande 1,8-liters fyrcylindrig motor med fyra ventiler per cylinder, dubbla överliggande kamaxlar och variabla ventiltider. Fram till VTEC, var ventiltider bestäms av en kamaxel, vilket begränsade de designers att trimma motorn för toppfart eller vridmoment vid låga varvtal. Den variabla ventiltider av VTEC används tre kamlober och tre vipparmar för varje par av ventiler, vilket gör att motorn att använda olika lob-profiler beroende på om låg slutet vridmoment krävs eller hög hastighet hästkrafter behövs i varje given situation.

Andra funktioner för att öka prestandan hos VTEC-motor är en lätt vikt, hög volym insugningsrör och avgasgrenrör att maximera luftflödet i motorn, speciella ventiler och ventilfjädrar att tillåta högre varvtal, liksom hög komprimering , låg friktion kolvar.

Type R VTEC motor har en effekt på 195 hästkrafter vid 8.000 rpm och 130 foot-pounds av vridmoment. Motorn har en cylindervolym på 110 cubic inches med en 3,19 tum 3,43 tum borrning och slaglängd.
Integra Type R Specs Suspension

Type R Integra presenterade en uppgraderad suspension för att förbättra hanteringen och bromsprestanda på gatan eller en racerbana. Stor, ventilerade 11,1-tums främre broms rotorer och fasta 10,2-tums bakre rotorer förbättrade bromsförmågan av fordonet, förkorta bromssträckan. Chassit stärktes med kors och stärkande extra svetsar för att göra det styvare, vilket ger mer stabila köregenskaper. Den Type R presenterade också ett unikt system för servostyrning, som varierade mängden styrhjälp baseras på motorns varvtal och det vridmoment som levereras till hjulen. Detta resulterade i en mer balanserad styrning känsla samtidigt inbromsning eller kurvtagning.
Integra Type R Viktminskning

Ett av målen för detta fordon var att minska sin vikt för att öka hastigheten. Lätta aluminiumhjul tillsattes, liksom lätta broms rotorer. Bromsen och hjulkonstruktion använde en större fem-bolt klack mönstret för ökad styrka och styvhet. En specialdesignad lätt låsningsfria bromsar tillsattes också. Acura minskade också mängden ljudisolering i Type R, och använde en tunnare vindruta, alla utformade för att spara vikt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/car-makes-models/99370.html

Previous:
Next:

Bilmärken modeller

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.