A4 Multitronic Problem

A4 är Audis liten sedan. Den A4 multitronic har fått sitt namn från dess kontinuerligt variabel (CRV) sändning - ". Multitronic" varumärkesskydd av Audi som Den ersatte den välkända Tiptronic Transmission på Audis framhjulsdrivna bilar. Även om det är utväxling kontinuerligt förändringar som svar på sin omgivning, har den ett manuellt läge där föraren kan välja växlarna. Men eftersom det inte har några fasta utväxlingar, är det manuella läget en simulering läge. Att vara ny och mycket komplex, varken multitronic överföring eller A4 som bär dess namn är utan problem. Liten tvekan

Traditionella manuella växellådor har en mekaniskt positiv drivförbindelse så snart som kopplingen är inkopplad. Det tog lite tid att arbeta buggar på traditionella automatväxellådor --- att förse föraren med svaret på den tiden, även med en kopplingsfri tomgång. Den multitronic verkar lida av detta eftersom det kan ha en tvekan eller dröjsmål när första accelererar.
Lurching

En av de vanligaste klagomålen om multitronic är lurching eller ryck under acceleration, i synnerhet när bilen först börjar att accelerera. Dessa problem orsakas ibland av den digitala ingångssignalen till transmissionen. Den här bilen är inte kontrolleras av en serie kugghjul - en dator berättar kontinuerligt variabel transmission vilken utväxling det borde ha. Problemet är ibland löst när vården går igenom en "körcykel" eller stängs helt ner, stänga av datorn, och sedan startas om och återställa datorn.
Det är väldigt olika

Annorlunda är inte nödvändigtvis ett problem. Om du vänjer sig, kan den multitronic vara mycket givande att köra. Men det tar lite tid att vänja sig. De flesta bilar har att matcha deras överföring till ett visst program - verktyg, bogsering, sport eller toppfart. Transmissionen är anpassad till makten och kurvor vridmoment, med varje kugghjul är specifikt anpassad till makten och kurvor vridmoment. Den multitronic är i ständig förändring, så att växlarna ändras i farten för att svara på makt och kurvor vridmoment. Så, till exempel, kommer bilen förändras som svar på en kulle, men du behöver inte nödvändigtvis göra det. Den ständigt föränderliga kugghjulen har en liknande effekt som den gas, och förvaltar rpm eftersom det hanterar lasten, till vilket varvtal svarar. . Det skapar en helt annan körupplevelse
Begränsningar

Medan multitronic är kapabel att ständigt uppdatera sina utväxlingar, har det endast tre lägen: tiptronic, som simulerar en manuell skift, "drive" och "sport". (Tidigare modeller hade tiptronic och kör.) Du kan inte ladda flera kartor i datorn. Audi plockar "sport" karta och ekonomin "drive" karta. Och Audi plockar de simulerade utväxlingar i Tiptronic-läge. Med möjligheten att skapa oändliga kartor, kan det kännas som en stor begränsning att bara ha tre.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/car-makes-models/100147.html

Previous:
Next:

Bilmärken modeller

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.