Specifikationer för en Suzuki GV1600

Suzuki Grand Vitara 1600 introducerades 1998 som en sport utility vehicle att konkurrera med Honda CR-V och Toyota RAV4. En av de lättaste i kategorin fyrhjulsdrivna SUV, det var en kompakt och idealisk familj fordon men också väl lämpad som en off-road fordon. Jämfört med sina konkurrenter, rankar GV 1600 s off-road förmåga högt, särskilt i fyrhjulsdrivna lågväxel hastigheter. Den GV1600 utgjorde en dual-purpose vehicle med god manöverförmåga, mid-range vridmoment och bränsleekonomi. Trim och funktioner

Suzuki GV1600 hade en kapacitet på fyra och fanns i två trimmar: en tre-dörrars cabriolet och en fyra-dörrars hardtop med en längre hjulbas, vilket Suzuki kallas Estate. Den främre delen av taket i det konvertibla kunde vikas bakåt eller tas bort helt och hållet om så önskas. Interiören har utformats för att vara funktionella med hög framsäten för bättre syn. De bakre säten delas och kan fällas framåt för extra lagringsutrymme. Standardfunktioner som ingår aluminiumfälgar, centrallås, en motor startspärr, CD-spelare, servostyrning och elektriska fönsterhissar fram.

GV 1600 var utrustad med en tvärgående länkarm och fjäderben våren på framsidan, och en multi-link fjädring bak med spiralfjäder för en jämnare gång. Det hade ventilerade skivbromsar fram och vanligt skivbromsar på baksidan. Det konvertibla s hjulbas var 86.6 inches, medan den fyrdörrars Estate hade en hjulbas på 97,6 inches. Byggd med en 7,9-tums markfrigång, förutsatt Grand Vitara stora off-road prestanda genom mjuka leriga fläckar samt stenig terräng.
Motorer och prestanda

4x4 Suzuki Grand Vitara hade en frontmonterad, in-line, fyrcylindrig motor med 97-kubik-tums förskjutning. Ett kompressionsförhållande på 10,5-till-1 producerade 104 hästkrafter vid 5.900 rpm och ett vridmoment på 107 foot-pounds vid 4.100 rpm. Motorn gav en sammanlagd bränsleförbrukning på 28 mpg och en total 35 mpg med fyrhjulsdrift. Utrustad med en femväxlad manuell växellåda eller en valfri automatisk, hade Grand Vitara en toppfart på 99 mph. Väger in på lite mer än 3200 pounds, hade GV 1600 en vikt-till-effekt-förhållande på 31,2 pounds per hästkraft.
Säkerhet och prissättning

De konvertibla och Estate trim var utrustade med standard låsningsfria bromsar samt ett elektroniskt stabiliseringsprogram. För ökad säkerhet har båda klippningar equjipped med sidan och huvudet krockkuddar för förare och passagerare. Som av 2010, hade Suzuki GV 1600 en gata pris på $ 4800 till $ 7000 beroende på fordonets skick.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/car-makes-models/99929.html

Previous:
Next:

Bilmärken modeller

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.