Svenska Bil >> bilentusiaster >> antika bilar >> Content

Den första 4-taktare

Nickolaus August Otto hade letat efter en pålitlig motor för att driva transport och industri under flera år. År 1876 upptäckte han hur man styr graden av brännskada i en motor cylinder, och tillämpa den resulterande kraften på ett säkert och effektivt sätt. Otto byggde den första fyrtaktsmotor 1876. Efter denna upptäckt, kom de nödvändiga förbättringarna av motorns effektivitet och tillförlitlighet snabbt. Den första ottomotor produceras cirka 3 hästkrafter. Early Production

annan ingenjör, Wilhelm Maybach, utvecklade konstruktionen och tillverkningstekniker som möjliggjorde att motorn ska byggas i tillräckliga mängder för lönsamhet. Vid utgången av 1876 var motorn lättillgängliga för kunderna. Eftersom konstruktionen var så enkel, började konkurrenterna snabbt att kopiera motorn. Dessa komplikationer orsakade många förseningar i att erhålla patent för att skydda verk av Otto och Maybach. Innan Otto dog 1891, nådde Otto motorn en effekt på 100 hästkrafter. Under inloppsslaget
Operation

, förflyttar kolven nedåt, suger luft och bränsle in i förbränningskammaren genom insugningsventilen. Därefter tvingar vevaxeln kolven tillbaka upp under förbränningen stroke, komprimera luft-bränsleblandningen. Vid denna punkt, antänder tändstiftet blandningen. Den exploderande blandning tvingar kolven ner på strömmen stroke, vilket vevaxeln att rotera och vrida svänghjulet. De roterande vevaxeln tvingar kolven tillbaka upp på utblåsningsslaget, tvingar avgaserna ut avgasventilen.
Tillgängligt bränsle

Historien är oklart om vem som upptäckte bensin. I sina tidiga dagar, var bensin eller bensin som används för att behandla löss och som ett rengöringsmedel. När uppfinnare började leta efter ett bränsle för förbränningsmotorer, fann de att bensin kan blandas med luft i förbränningskammaren och bränns för att köra tidiga motorer. Som förbränningsmotor tekniken avancerad, raffinering processer för bensin förbättrades. Så småningom var bly och andra kemikalier som tillsätts för att förbättra oktantalet i bensin.
Historiska Impact

Utvecklingen av förbränningsmotorn förändrats dramatiskt hur människor flyttade från en plats till en annan. Inom 20 år av Otto upptäckt, utvecklat flera företag i Europa och USA fordon som var föregångare till den moderna bilen. Många andra former av transport blev möjligt på grund av denna upptäckt, inklusive motorcyklar, diesellok, flygmotorer och även dagens bussar. Den inre förbränning av petroleumbaserade bränslen är också en viktig faktor i diskussionen om den globala uppvärmningen frågor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/antique-cars/98627.html

Previous:
Next:

antika bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.