Svenska Bil >> bränslen >> bensin >> Content

Vilken Gas är bättre för din bil?

När du väljer vilken grad av bensin för att använda i en bil, olika fakta och rykten om olika sorters bränslen spelar in. Medan vissa av dessa vanliga föreställningar är, i själva verket, sant och viktigt för motorns underhåll, andra inte längre är relevant (och vissa är komplett påhitt). Att veta sanningen om bränslen kommer att hjälpa dig att välja vad som är bäst för din bil. Octane

Bensin säljs i ett antal olika kvaliteter, som namnges för deras oktantal. Oktantalen avser hur resistenta mot förbränning av bränslet är. Till exempel är gas med en 91 eller 93 oktantal mer motståndskraftiga mot antändning, medan 87 eller 89 oktan bränsle brinner snabbare eller vid en lägre temperatur. Oktantalen kommer från tester, där ett prov av gasen jämfört med en blandning av iso-oktan (en isomer) och n-heptan (en alkan). Den slutliga oktantal avser den andel av iso-oktan krävs för att återge de egenskaper provgasen.
Motorknackning

Den vanligaste orsaken hänvisas till användning av högre oktan, eller "premium" bensin, är att minska eller eliminera motorknackning. Motorknackning är faktiskt tidig antändning i förbränningskammaren och kan orsaka långvariga skador på motorn under tiden. I de flesta äldre bilar, sker det när förgasare börjar förlora deras kalibrering och tillåta för mycket bränsle in i förbränningskammaren, vilket resulterar i en tidig antändning. Byta till en högre oktanig bensin kommer i själva verket att lösa detta problem när det är för dyrt eller besvärligt att justera eller byta ut förgasaren.
Tillverkare Specifikationer
< p> De flesta bilar kommer med tillverkarens specifikationer som inkluderar ett minimalt oktantal som ska användas. Eftersom de flesta moderna bilar använder datorstyrda bränsleinjektorer istället för förgasare, detta betyg på 87 (oftast den lägsta oktan säljs till ett tankställe). Om högre oktantal bränslen används i alla fall, kommer bränsleinsprutarna kunna själv justera. Många bilar som kommer med rekommendationer för mid-grade bränslen (89 eller 91 oktan) kan faktiskt köras med 87 oktan gas. Även om dessa bilar kan uppleva en viss förlust av makt, om inget motorknackning upplevs när 87 används, då bränsleinsprutarna har bevisat att anpassa sig till det lägre betyget. När man använder Premium
>

I några fall är premium gas faktiskt nödvändigt. Detta inkluderar bilar med högpresterande motorer, såsom någon idrott eller modeller lyx. I dessa fall kommer tillverkarens specifikationer krävs (snarare än bara "rekommenderar") med en 91 eller 93 oktan-rated bensin. Detta beror på en högre kompressionsförhållande i förbränningsrummen, vilket innebär att gas med ett lägre oktantal är sannolikt att orsaka tidig förbränning och därmed motorn knackar.
Tvättmedel
< p> En populär myt att det förekommer fler och bättre tvättmedel i högre oktan bensin, lovar en ren motor och mer effektiv drift. I själva verket, federala mandat kräver att alla kvaliteter av bensin att innehålla samma rengöringsmedel för att begränsa mängden skadliga utsläppen från bilar. Även rengöringsmedel kan variera från ett märke av gas till en annan, utför de flesta kommersiellt tillgängliga bensin samma mängd rengöring.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/gasoline/135205.html

Previous:
Next:

bensin

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.