Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Hur berätta om ett avgassystem är Too Loud

Automobiles ofta spelar en stor roll i att producera buller. Motorer och avgassystem kan vara bullriga maskiner, men bilar kan få ännu högre när folk installerar eftermarknaden avgassystem för att få bättre motorprestanda, eller de tillåter sina halsdukar för att bli slitna och ineffektiva i lugna sina motorns avgaser. Lyckligtvis har de flesta jurisdiktioner har en uppsättning decibel (dB) krav som reglerar den maximala tillåtna näsa som kan produceras av ett fordon. Ett enkelt test med en lätt-hittade dB mätare är allt som krävs för att berätta om ditt avgassystem är för högt. Saker du behöver
dB mätare
Visa fler instruktioner
1

Inköp, hyra eller låna en decibelmätare när du är redo att testa din bil. De är billiga och allmänt tillgängliga från elektronik återförsäljare eftersom de har många andra användningsområden förutom bil testning. Läs instruktionsboken eller införa rutiner så att du är bekant med den specifika modellen enhet som du kommer att använda.
2

Kontrollera med din lokala polisen, eller Motor Vehicle Administration för att avgöra vad det högsta rättsliga nivå av buller från ett fordon är för ditt område eller stat är. Till exempel anger CalifornienHighwaypatrolen en högsta gräns på 95 decibel mätas högst 20 inches bort från avgasröret, medan motorn är igång mellan 3000 RPM och 5000 RPM (varv per minut).

3

Parkera fordonet efter att den har värmts upp, och lämnar motorn igång. Valde ett lugnt läge, bort från trafik och dra åt parkeringsbromsen. Den valda platsen ska vara ett öppet område, där ljudet inte genljuder (t.ex. i ett garage eller annan inneslutning).
4

Slå på dB mätaren, med strömbrytaren. Enheten kommer att börja omedelbart plocka upp omgivande ljud som den mottagits. De flesta enheter använder en LCD-display för att förmedla denna information till er, även om vissa har en analog urtavla med en nål.
5

Kalibrera enheten genom att välja "Manual Ranging" inställningen. Detta kräver att du trycker på knappen, eller välj omkopplaren märkt "Manual". Enheten kommer att visa "Hi" eller "Låg" innebär att ljudet fått är över eller under det nuvarande utbudet av dB visas. Tryck på "Range"-knappen och välj lämpligt område dB för att testa. De flesta enheter test för 40-till-70 dB, eller 60-till-90 dB, eller 80-till-110 dB, eller 100-till-130 dB.
6

Håll mikrofonen av mätaren mot avgaser i bilen, och med motorn på tomgång, placera enheten på marken ca 20 inches från den bakre änden av avgasröret öppningen. Tryck på "Max Hold"-knappen på enheten.
7

Sitt i bilen och rev motorn (med transmissionen fortfarande i "neutral") till ungefärlig motorvägsfart, eller 3000 rpm om du har en takometer-utrustat fordon. Hävdar att motorvarvtalet under 10 sekunder. Låt motorn gå på tomgång en kort stund, sedan stänga av motorn.
8

Plocka upp dB mätaren. Visa den mätning som visas på dB-mätare. Om avläsningen indikerar högre än den högsta tillåtna dB gräns som föreskrivs av din lokala polismyndighet eller Motor Vehicle Administration, sedan ditt avgassystem är för högt. Vidta lämpliga åtgärder för att få ditt avgasljudet dämpas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/147302.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.