Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Hur man testar för Bad Voltage Regulators

Trots att det är en av de minsta bitarna av fordonets motorrum, tjänar spänningsregulatorn som en viktig säkerhetsfunktion. Regulatorn ger elektroniken och batteriet i din bil med stadig spänning, som är nödvändiga för korrekt drift. När elektroniken i bilen börjar fungerar, t.ex. omväxlande strålkastare mellan Brights och dim, testa spänningsregulatorn direkt. Skador kan bli permanent och skada bilens motor och andra komponenter om du dröjer testning. Saker du behöver
Electronics multimeter
Bil manuell
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera ett fordon handbok för året, modell och märke på din bil. Vänd dig till bilens elsystem avdelning. Sök efter positionen för spänningsregulatorn. Kontrollera utan manualen genom att titta nära motorns batteri. Regulatorn har flera trådar. Leta efter de svarta, negativa och röda, positiva trådar för att testa bilen.
2

Anslut multimeter sond trådarna i mätaren. Placera den negativa uttaget märkt "-" den svarta kabeln. Placera den positiva anslutningen, märkt "+", den röda tråden.
3

Aktivera parkeringsbromsen. Starta fordonet. Låt bilen värmas upp i en minut för att låta den bosätta sig i en stadig tomgång.
4

Slå på mätaren för att mäta volt. Försiktigt röra den svarta kabeln till den negativa terminalen på regulatorn. Tryck den röda till den positiva polen. Liksom sonden kommer spänningsregulatorn negativa och positiva märkas "-" och "+", respektive. Om du har de kablar korsade ett minustecken "-" visas på displayen på sonden. Omvänd ordning om så är fallet.
5

Titta spänningen på LCD-displayen. De volt bör vara konstant, med lite fluktuation tröskel. Om spänningen rankas mellan 13 och 14, är regulatorn fungerar effektivt. Varje nummer än de krav som du omedelbart stänga av motorn och få en ny regulator.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/147284.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.