Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Hur kan vi minska däcktrycket för Snow & Ice

Minska däcktrycket på din bil kan vara nödvändigt om det finns en hel del snö och is där du bor. Genom att minska trycket något, har du mer dragkraft eftersom mer gummi kommer att drabba trottoaren. Tänk på att däcktrycket har en tendens att sänka sig på vintern med en hastighet av 1 PSI för varje 10-graders sänkning av temperaturen. Försök att följa den rekommenderade PSI såsom anges av fordonstillverkaren, sedan att ha rätt däcktryck är viktigt för din säkerhet och kan också förbättra bränsleekonomin. Saker du behöver
ringtryckmätaren
Visa fler instruktioner
Instruktioner
1

Skruva loss locket på däcket. Använd spetsände ventilhatten för att låta luft ur däcket genom att trycka ned den lilla staven inuti däckventilen. Du kan också använda övertryck däcktryck att pressa stången ner och låt luften ut.
2

Använd lufttrycksmätare att mäta mängden luft du låter ut. När du släpper ut luften, stegvis kontrollera däcktrycket med mätaren. Titta PSI läsa på din ringtryckmätaren noga.
3

Sluta släppa ut luft när mätaren visar PSI läsning som du vill. Se till att läsning är inte bortom gränserna för det rekommenderade däcktrycket för bilen. Upprepa processen för varje av dina däck.
4

Kontrollera däcktrycket minst en gång i månaden. Vanligtvis däcktrycket minskar naturligt under den kalla vintern månaden, så du kommer förmodligen att behöva lägga mer luft än att ta bort. Inte under-blåsa dina däck för mycket eftersom du löper större risk för olyckor, rullningar och däck explosion. Mycket för lågt lufttryck tenderar att överhettas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146400.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.