Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

När ska du använda dina varningsblinkers?

De varningsblinkers är utformade för att varna andra förare att ditt fordon upplever ett problem. Detta kan innebära att fordonet rör sig med en reducerad hastighet, drar iväg till sidan av vägen eller är redan på axeln. Det är främst en signalanordning för att signalera bilisterna att de ska ge en bred kaj vid passage eller att bromsa. Det är inte alltid hända på grund av förare som uppslukade i andra ärenden som minskar sin uppmärksamhet till de omgivande situationer. Situationsmedvetenhet

När en situation utvecklar kräver en minskning av hastigheten - långt mindre än skyltad hastighet - bör varningslamporna eller varningsblinkers slås på. När använder varningsblinkers, ökad medvetenhet om situationen för annalkande trafik bakifrån bör användas. Alltid titta på bilar som närmar sig en alltför snabb takt så att en undanmanöver kan startas vid behov. Också titta på all trafik fram och närmar på sidogatorna. Vissa förare kommer att få otålig när det närmar sig fordonet har saktat, och de har en tendens att dra ut på framsidan.
Farliga

Kör aldrig på en snabb väg för varje avstånd med låg hastighet som ökar chanserna att möta upp med en självbelåten förare som kommer att märka varningsblinkers för sent att sänka hastigheten tillräckligt för att förhindra kollision. Kör inte med varningsblinkers på och med lägre hastighet på en kurvig väg, där en förare inte kommer att märka lamporna till sista minuten när du rundar en kurva.
Hänsyn till säkerhet

drar alltid av vägen vid första säker plats, företrädesvis i en plats med tillräcklig skuldra att ge gott om rum bort från vägen och på en rak sträcka där annan bilist kan se bilen för ganska visst avstånd. Addera Säkerhetsutrustning

har alltid säkerheten vindavvisare i bålen för att sätta bakom fordonet för att varna förare av en impedans på den sida av vägen. Detta, tillsammans med dina varningsblinkers, kommer att ge gott om tid för reaktion. Placera deflektorerna inte mindre än 20 meter bakom fordonet och nära till sidan av vägen för att tvinga förare att flytta över för att undvika deflektorn.
Personlig säkerhet

Om möjligt, placera fordonet på mest jämn yta möjlig om ett däck är problemet. Det kommer att göra det mycket lättare att byta däck. Om däcket problemet är på förarsidan, finns gott om utrymme behövs för att byta däck och förblir tillräckligt långt borta från trafiken för säkerheten. Om inte är möjligt, placera reflexer längre bakom bilen. Börja med en deflektor på sidan av vägen och nästa längre ut i utbrytning att tvinga trafiken att röra sig över. Se till att trafiken har gott om tid att reagera på varningsblinkers och reflektorer. Om inte, ring en bärgningsbil hellre än att riskera liv och lem på en smal skuldra nära kurvor. Om inga reflektorer finns, vrid varningsblinkers på och ringa efter hjälp. Titta alltid för trafik innan du lämnar bilen på den sida av vägen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146196.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.