Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Säkerhetsrisker Med en sprucken vindruta

Att köra en bil med en sprucken vindruta kan betyda mer än en enkel estetisk fel eller mindre irritation. En sprucken vindruta är en säkerhetsrisk för dig och dina passagerare. Skador på en vindruta kan påverka din förmåga att köra bil och hur bilen kan svara i en krasch. Nedsatt syn

Beroende på var dess ligger, kan vindrutan spricka orsaka en snedvriden bild av vägen eller förarens omgivning. Oavsett var sprickan är, är det troligt att en förare ser på denna plats för att navigera genom trafiken. Sprickor i vindrutan kan vara tillräckligt stor för att orsaka en blind fläck. Eftersom reaktionstiden är av yttersta vikt när du kör, kan en blind fläck få dig att slå en annan bil, ett djur eller en person som korsar vägen. Addera airbagen

När en airbag utlöses, särskilt ett passagerarsidan krockkudde, slår det vindrutan i många modeller. Om en vindruta är sprucken, kan det inte vara stark nog att stå emot den plötsliga inverkan av krockkudden inifrån fordonet. Om vindrutan misslyckas, kan krockkudden distribuera inte ordentligt, och passageraren kunde tåla onödiga skador. Enligt vindrutan expert webbplats GlassDoctor.com, bör en förare anser krockkuddarna bryts om vindrutan är sprucken i vissa fordon.
Strukturell svaghet

vindrutan kan äventyra den strukturella integriteten av fordonets hytt om det är sprucket. Vindskydd är utformade för att passa tätt på plats och stärka stabiliteten i bilens tak. Enligt SpeedyGlass.com, vindrutan och bakrutan spela en viktig roll för att stödja taket av ett fordon. Om en bil är inblandad i en krasch och rullar på dess tak, kommer en sprucken vindruta gör det lättare för vikten på bilen för att kollapsa på sittplatser - och människorna i dessa säten. Den tjocka vindruta, utan en spricka, hjälper till att förstärka taket så att den håller sig på plats när mer kraft läggs på det.
Ytterligare Restraint

Säkerhetsbälten är den primära fasthållningsanordningen i en bil, men en ospruckna vindruta kan tjäna som en backup. Skulle ett säkerhetsbälte inte fungerar korrekt, eller om föraren inte bär något, agerar vindrutan som en barriär för att hålla föraren eller passageraren kropp slungas ut ur bilen. Chansen att överleva en krasch är betydligt mindre när någon kastas från en bil, enligt TeenDriverImprovement.com.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146445.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.