Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Travel Trailer Bogsering Säkerhet

Vissa försiktighetsåtgärder bör vidtas vid bogsering en resa släpvagn. En förare bör veta hur man utför specifika säkerhetskontroller innan körning, förstå hur ett fordon handtag och bromsar olika när bogsering och gör det nödvändigt underhåll. Det är bäst att veta alla lagar för den stat där du är drivande och att öva körning med släpvagnen innan körning på huvudvägarna. Underhåll

Trailer underhåll är avgörande för säkerheten. Körning med släpvagn sätter extra stress på ett fordon, så det är viktigt att göra nödvändigt underhåll på bilen samt släpet. Kontroll av inflationen i däcken förhindrar att en förare från att ha överdrivet eller underinflated däck. Felaktigt pumpade däck kan leda till ett slag ut, överhettning eller påverka manövrering av fordonet. Underhåll på bromsarna innefattar kontroll och ersätta slitna delar. Kontrollera kablage och rengör stiften med sandpapper att hålla släpets lampor fungerar. Inspektera hitch receiver, bollen mount, koppel och kedjor säkerhet också.
Säkerhetskontroller

skick och inflation av släpvagnens däck bör kontrolleras, tillsammans med klacken bultar och muttrar på fälgarna. Inspektera skumt, koppel, dragstång och all utrustning som ansluter släpet och bilen. De bromsljus, blinkers och faror bör arbeta ordentligt, och lämpliga speglarna skall användas på fordonet. Belastningen på resor trailer bör vägas vänster till höger och framifrån och bakåt.
Braking

alltid tillräckligt med utrymme mellan dig och bilarna framför av dig. Bromssträckan är större när bogsering en resa släpvagn. Om släpet börjar svaja och bilen är försedd med elektriska bromsar, gäller inte dragfordonet bromsar, eftersom detta kan göra gungning värre. Det är lämpligt att växla ner till en lägre växel för att undvika att bromsarna överhettas.
Hantering

Bogsering en resa släpvagn orsakar en bil att hantera annorlunda. Körning bör ske vid måttliga hastigheter för att förhindra trailer gungning. Undvik plötsliga stopp som kan orsaka en släpvagn till fällkniv, sladda eller glida. Det är viktigt att sakta ner på gropiga vägar och när gå över diken eller järnvägsspår. En förare måste vända bred för att undvika att träffa en trottoarkant eller korsning till en annan bana.
Säkerhetskopiera och Parkering

Har en person som står på baksidan av släpet för att vägleda du vid säkerhetskopiering. Säkerhetskopiera långsamt och undvika extrema rörelser som leder till ökad rörelse av resor släpvagn. Park på plan mark, block plats på störtlopp sidan av släpvagnen vinterdäck när det är nödvändigt för att parkera på en kulle. Placera block framför och bakom varje släpvagn vid haka av resor släpvagn för att hålla den från att rulla iväg.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146009.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.