Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Farorna av dimma

Dimma kan täcka en öppen väg eller landskapet när som helst. Enligt Väder Online, kan dimma utvecklas omedelbart när varma yttemperaturer och sval luft kolliderar - föra sikten till noll. Detta faktum är viktigt eftersom även dimma kan vara vackra och natursköna till åskådare, skapar det en fara för resenärerna. Som ett resultat kommer dimma varierar i sin täthet och är en farlig element för människor eller föremål i rörelse. Bildning av dimma

Dimma är ett resultat av "kondenserade vattendroppar," enligt Väder Frågor. Varm, fuktig luft rör sig över toppen av en kall markyta kan orsaka dimma. Specifikt, dimma bildas när lufttemperaturer kyla till nivåer där atmosfären inte kan hantera sina massiva mängder vattenånga. Fukt kan också utlösa förödelse på hösten väder genom att skapa luftmassor som resulterar i dimma
brist på visioner

Dimma skapar ett moln-liknande täcker över ytor. - vara det land, vatten eller havet. Tjocka massor av dimma är ofta tät och kan snabbt släppa synlighet nivåer. Tjocka fläckar av dimma är farliga om du har en Global Positioning System (GPS), enligt Maine Coast Guide. En GPS kan ge dig digitala anvisningar om var att gå, utan ordentlig vision föraren kan inte se var han går. Joggare eller Båtoperatörer liksom, till exempel, kan snabbt förlora en känsla av riktning, fara själva och andra. Försöker striden genom dimma kan leda till personskada eller dödsfall.
Fighting Panic

Drivrutiner, till exempel, omedelbart får panik när förblindad av dimma. Långsammare bilen ner och vrida på dina strålkastare är ett klokt sätt att återfå någon känsla av kontroll och insyn som du kan. Vad du än gör: Kör inte som ett resultat av panik. I september 1999, på motorväg 401 i Ontario, enligt Vancouver Sun, en massiv 87 bil pile-up resultatet av en olycka orsakad av nedsatt sikt i tjock dimma.
Stanna och vänta

Farorna med dimma minskas dramatiskt om man kan stoppa vad du gör tills dimma passerar. Dockning eller kasta ankare på en båt längs kusten kan hålla ett hav resenär säker från den farliga möjligheten att slå en annan båt till sjöss. Använda din bil strålkastare, å andra sidan, för att spegla de vita linjerna på sidan av vägen kan guida dig säkert från gator och stigar tills synlighet avkastning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/147651.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.