Do It Yourself Flak Kits för din 1/2 Ton Pickup Truck

De kreativa hjulen snurrar när du ser över din 1/2-ton pickup truck med borttagen sängen. Du har viss fallenhet för trä-och metallslöjd, har du de verktyg och du vill spara kostnaden för en produktion flak kit. En DIY flak kit innehåller en stålram som du plåt med diamant plåt eller passform med inramning virke. Den främre väggen av gamla säng som skydd för baksidan av hytten. Din flak kit bör likaledes innehålla ett skott på framsidan för att skydda hytten. Saker du behöver
Steel I-balk eller trä header
stålkanal
stål skärverktyg
Elektrisk borr
Borra
Svetsutrustning
Framing bråte
Wood skärverktyg Electronic Hardware
Uttag och ratchet
Visa fler instruktioner
Rails
1

Gör en arbetsplan för flak. Inkludera mått för totala bredd, längd och höjd över truckens ram för däck utrymme. Om du har sidostyckena eller planerar att göra dem, omfattar platser för spåren. Bestäm höjden och konfigurationen av skottet.
2

Select stål I-balk eller trä header material för basen skenor som går från sida till sida. Höjden av materialet är fastställd av däck utrymme. Skär rälsen till längd. Addera 3

Placera varje skena över truckens ram och märket för fästbultarna. Borra 1/2-tums hål i den undre flänsen av I-balk. Borra 1/2-tums hål genom träet header och göra en 1/2-tums diameter försänkare för skruvskallar. Fäst skenorna truckens ram med 1/2-tums maskin skruvar, låsbrickor och muttrar maskin. Addera Diamond Plate
4

Mät och skär 3-tums stål kanal för de fyra sidorna av flak ram. Klipp mellanliggande bitar av kanalen som spänner över bredden på 12-tums mellanrum.
5

Placera stålram på en plan yta. Square hörnen med en vinkelhake. Svetsa hörnen på ramen. Sätt de mellanliggande bitarna på plats och Square de invändiga hörn. Svetsa de mellanliggande delarna till ramen.
6

Tillverka skottet till din design och dimensioner med hjälp av kvadratiska stålrör. Svetsa skottet atop främre skenan på ramen. Låt svetsarna svalna. Slipa svetsarna för ett enhetligt utseende.
7

Placera ramen på I-balk skenor. Passa sidorna och slutar. Skär en eller flera bitar av diamant plattan storlek. Placera plåten ovanpå ramen och klämma kanterna med C-klämmor.
8

Markera platser för 3/8-tums vagnsbultar. Bultarna fästa diamantplattan till tvärstycken, och stålramen till I-balken skenorna. Borra hål på 24-tums mellanrum. Montera ramen och diamantplattan till skenor med vagnsbultar, låsbrickor och muttrar.
Trä Flatbädd
9

Tillverka ena änden och två sidor av stål kanalramen på en plan yta. Tillverka skottet och svetsa den på främre skenan på ramen.
10

Cut bitar av en 1/2-inch virke som gallergolv som spänner över längden av ramen. Placera bitarna i ramen. Montera ändarna och yttre kanterna av gallergolv i stålkanal. Svetsa ändstycket av kanalen över änden av ramen.
11

Placera flak ovanpå rälsen trä sidhuvudet på lastbilen. Passa sidorna och slutar. Borra 1/4-tums styrhål för 1/2-tums skruvarna vid 12-tums mellanrum längs varje skena. Gör 1-tums diameter försänkningar för heads träskruv.
12

Fäst trä flak till rails med träskruvar med brickor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/144370.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.