Hur man byter olja Pan i en Chevrolet K2500

Chevy K2500 är en 4x4 lastbil med en valfri gas eller dieselmotor. Den "K" i K2500 visar fyrhjulsdrift. Oljetråget den här lastbilen är på undersidan av motorn i mitten. Det är fäst vid motorblocket med bultar runt kanten av oljetråget. Antalet bultar, storlek och vridmoment specifikationer beror på typen av motor. Saker du behöver
Jack, 10 ton
stödbenet
Oil fånga pan
Ratchet satt
Gummihammare
Momentnyckel
Visa fler instruktioner

1

Lyft den främre vänstra sidan av Chevy K2500 med din jack. Sänk den främre änden på stödbenet. Placera oljan fånga pan under drain muttern på botten av oljetråget.
2

Ta avloppet muttern med en spärrfunktion set. Tappa av oljan från oljetråget. Byt ut avloppet muttern. Avlägsna olja fånga pan från under lastbilen. Addera 3

Avlägsna skruvarna från runt kanten på oljetråget i ett X mönster, med en spärr och uttag. Efter alla bultar har avlägsnats knacka sidorna av oljetråget med en gummiklubba tills oljetråget lossnar motorblocket.
4

Placera det nya oljetråget packningen på kanten av den nya oljetråget. Placera den nya oljetråget på botten av motorblocket. Sätt i bultarna i hålen runt kanten på oljetråget.
5

Efterdra alla skruvarna till vridmoment specifikationerna för den specifika motormodell, med hjälp av en momentnyckel i ett X mönster. Sänk bilen till marken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/143899.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.