Hur väljer jag mellan Cushion & pneumatiska däck på en gaffeltruck?

Däcken du använder på en gaffeltruck kan göra en stor skillnad i sin hantering och säkerhetsaspekter och underhållskostnader. Att välja rätt däck beror främst på vilken typ av din maskin. Innan du går om att välja ett däck, är det viktigt att kontrollera om du verkligen har ett alternativ, de flesta gaffeltruckar är konstruerade med en viss ram som accepterar bara en viss typ av däck. Förutsatt att du har ett val, studera egenskaperna hos både kudde och pneumatiska däck. Betrakta dessa funktioner tillsammans med din ansökan innan du bestämmer vilken som är bäst för dig. Saker du behöver
Forklift ägare manuell
Visa fler instruktioner
1

Se gaffeltruck ägare manual. De flesta truckar som drivs med kudde och däck pneumatiska har helt olika ramar. Kontrollera ägarens manual för din gaffeltruck till specifikationerna för de rekommenderade delarna. Följaktligen, bestämma om du ska använda kudde eller pneumatiska däck. Om bruksanvisningen föreskriver ingen bestämd typ, besluta enligt andra överväganden, såsom typ av gaffeltruck och den yta över vilken du använder gaffeltruck.
2

Kontrollera vilken typ av truck. Om du har en elektrisk gaffeltruck eller en elektrisk pall jack lastbil, välj halvmassivdäck. Dessa däck är mer effektiva eftersom de inte kräver en stor mängd av friktion. Om din gaffeltruck körs på diesel eller flytande propangas, använda däck.
3

Kontrollera användningsområdet. Halvmassivdäck är mjukare än luftfyllda däck och är därför olämpliga för grov terräng. Dessutom är halvmassivdäck in lägre på gaffeltruck och kan leda till att du fastnat på ojämn mark. Därför, om du kommer att använda din tung utomhus, ska du inte välja halvmassivdäck. Använd dem endast på truckar som är avsedda för användning på släta trottoarer och lagerlokaler med betonggolv.

För truckar som är avsedda för utomhusbruk, välj däck. Tänk terrängen över vilken gaffeltruck körs. Luftgummihjul kan arbeta på ytor med packade stenar eller grus och betong, men inte över extremt ojämn terräng och gropiga vägar eller fält.
4

Tänk utrymmesbrist. Om du använder gaffeltruck uteslutande inomhus, överväga hur mycket utrymme som finns tillgängligt för att driva gaffeltruck. Tillverkningsanläggningar, till exempel, kan ha mindre utrymme än en lagerlokal. Halvmassivdäck har en svängradie som är mindre än däck, så om utrymmet är en begränsning, välj halvmassivdäck. Om det finns tillräckligt med utrymme för att tillåta en stor svängradie, använda däck.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/143847.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.