Hur man byter ett dörrlås på en F250

Ford F250 elektriska låsmekanismer har utformats för att hålla så länge som bilen gör. Men normalt slitage, tillsammans med extrema yttre förhållanden, kan orsaka låset inte fungerar eller misslyckas. Mekanismen består av ett lås stav och låsaktivator - det är motorn som gör uppgång låsstången och fall (låsstången är det enda yttre synliga delen av låsmekanismen) och gör att du kan berätta om lastbilen är låst. När du inte längre kan automatiskt låsa och låsa upp bilen, är det dags att byta ställdonet. Saker du behöver
Trim borttagningsverktyg
Skruvmejsel
Hylsnyckel
Visa fler instruktioner
1

Sätt i trim borttagningsverktyg under dörrpanelen i -mellan dörrkarm och fönster, och dra upp för att exponera bakom panelen. Ta bort skruvarna bakom panelen som fäster vid armstödet. Dra armstödet ut från luckan.
2

Ta makten fönster /lås panel från dörrpanelen med trim borttagningsverktyg. För in verktyget under kanten på panelen och bänd tills det lossnar - du kan dra ut det delvis och dra ur elektriska ledningar från dörren Addera 3

Bänd dörrpanelen. utanför dörren för hand, avslöjar låsstången och låsaktivator. Koppla låset stången från toppen av låsaktivator och sedan ta bort den elektriska ledningar som är kopplad till låsaktivator och skruva åt skruvarna som håller fast den dörren.
4

Avlägsna låsaktivator från dörren och installera den nya ställdonet. Säkra det med de bultar som tidigare togs bort, och åter fästa elektriska ledningar. Återanslut botten låsstången och början av nya ställdon.
5

Sätt dörrpanelen tillbaka till dörren och fäst den på plats genom att åter ansluta strömsladden fönster /lås panel " s elektriska ledningar och sedan skjuta den elektriska fönsterhissen /låsa panelen på plats. Sätt tillbaka armstödet till dörren panelen och tryck fast den på plats genom att trycka ned längs ytan mellan dörren och fönstret.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/143814.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.