Vilka är de olika växlarna i en Silverado?

Den manuella växellådan i en Chevrolet Silverado drivs av en chaufför-styrd koppling, som ligger intill bromspedalen. Växelspaken är placerad på höger sida om ratten, som identifierats av släpet och pilsymbolen på framsidan av spaken. För att flytta genom växlarna, håller föraren ner kopplingen för att flytta makten till nästa växel medan du flyttar växelspaken till nästa position. Första, Andra och Tredje Gears
Handböcker kan erbjuda ett större urval av redskap än en automatisk växellåda, som oftast bara har fyra växlar.

De tre första växlarna är det mest grundläggande i manuell växellåda konstruktion. Majoriteten av bilarna är inte byggda med färre än tre växlar. I en fem-växlad växellåda, dock såsom Silverado s, de tre första växlarna omfattar en snävare varvtalsområde än sina tre-eller fyra-växlad motsvarigheter. Detta kräver sig växlar oftare, men det innebär också att bilens växel är speciellt framtagen med ett mindre utbud av hastigheter i åtanke, vilket resulterar i ett mer finstämt sändning. De lägre växlarna tillåter även föraren att utnyttja motorns effekt med bibehållen låg hastighet. Detta är perfekt för att dra en tung last eller testa motorns varv per minut.
Fjärde och femte växeln

De högre växlarna säkerställa att fordonet kan nå högre hastigheter med lägre förhållande av energi (bränsle) utgifter. På detta sätt använder Silverado färre varv per minut eftersom lastbilen behöver endast för att upprätthålla dess tröghet, snarare än att bygga upp farten. Dessutom leder detta också till användningen av motorns kapacitet på snabbhet snarare än på hästkrafter, vilket innebär att Silverado s dragkapacitet kommer att vara begränsad.
Back och neutral

Flytta Silverado i backen orsakar en extra växel för att flytta in i stället, som skiljer sig från den alltid engagerade framåtrörelse växlar.

Eftersom majoriteten av de redskap i en Silverado producerar framåt, bakåt och neutral är unik i det att deras rörelser inte är registrerade på truckens hastighetsmätare. Neutral är den mest föredragna växel på sig att parkera, eftersom motorns utgående drivkraft är urkopplad. Föraren måste vidare stoppa fordonet och passera neutral för att skifta redskap i backen. Detta beror på att backväxeln i silverados körs utan hjälp av en synkroniserare, till skillnad från de växlar framåt. Därför måste bilen stoppas för att möjliggöra den omvända medlöpande att glida in mellan de vanligtvis frikopplade backväxlar. Detta står i direkt opposition till de växlar, som är engagerade hela tiden.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/142726.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.