Hur byter jag en radiator i en 1997 Chevy Truck?

De 1997 modeller av Chevy lastbilar fanns tillgängliga i flera stilar som sträcker sig från AS10 till 3500 3/4-ton lastbilen. De var också tillverkade med två-och fyrhjulsdrift samt med automatiska och manuella växellådor. En av skillnaderna i transmissionerna är vid kylaren. Automatiska växellådor har en linje som ansluter till kylaren. Överföringen fluiden passerar genom kylaren och kyler ner, vilket hjälper till att hålla transmissionen från överhettning. Saker du behöver
dräneringskärlet
10 mm hylsa
13 mm hylsa
3/8-tums spärrnyckel
Tänger
frostskyddsmedel
Visa fler instruktioner

1

Höja huven på bilen och sätta huven prop på plats om det finns någon.
2

Placera drain pan under kylarens avtappningsplugg. Motorn ska vara kall innan du börjar reparationen. Ta av locket från kylaren och lossa avtappningspluggen för hand. Låt radiatorn rinna.
3

Använd 10 mm hylsa och spärrskaft för att ta bort skruvarna som håller fläktkåpa på plats. Skjut fläktkåpa fram emot att ge utrymme för att ta bort kylaren.
4

Ta överföringsledningar från kylaren, om din bil har en automatisk växellåda.
5

bort de två skruvarna på toppen av radiatorn med 13 mm hylsa och 3/8-tums spärrnyckel. Ta sedan bort fästena från kylaren.
6

Använd tång för att lossa klämmorna på de övre och undre kylarslangar. Skjut slangarna från kylaren. Ta bort kylaren från lastbilen.
7

Placera den nya kylaren in i motorrummet där den gamla kylaren var. Anslut slangarna och fäst klämmorna på slangarna. Ominstallera kylarens fästen och ledningar, om sådan finns. Bolt i fläktkåpa och fäst den på plats. Fyll kylaren med 1 1/2 liter 50/50 frostskyddsmedel mix.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/141196.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.