Air Brake bromsjusteraren ersättning förfaranden

Byta bromsnyckeln på alla tunga fordon är en relativt enkel procedur. Dock måste några enkla säkerhetsrutiner följas. Byta Bromsjusterare


På någon rak lastbil eller kombinationen lastbil /släp enhet, följ denna procedure.First, hitta en nivå service som är säkert att arbeta från. Blockera fordonet helt så att den inte kan röra sig. Fordonet behöver inte vara uppburna på en domkraft eller jack står att utföra denna relativt enkel procedur.

Stäng av fordonet. Placera fordonet i växeln om den har en manuell växellåda och ta ur nyckeln ur tändningslåset. Placera fordonet i parken om den har en automatisk växellåda. Fordonet bör därefter märkas ut ur service.If bromsnyckeln behöver bytas är på släpvagnen, "låsa" ventilen traktorbromsen genom att dra ut på traktorn broms ratten på fordonet bindestreck. Släpp lufttillförseln till släpets bromsar genom att trycka på instrumentpanelen monterade bromsventil. Använd den omvända proceduren om den drabbade bromsjusteranordningen är på traktorn.

På en enda lastbil enhet, blockera hjulen som nämnts tidigare. Nu släpper lufttillförseln till bromsarna genom att trycka på instrumentpanelen monterade bromsventil.

Leta flaket tank lufttillförsel, beroende på var den felaktiga justeraren och öppna ventilen på tanken att evakuera luften från matarledningar som försörjer de bromscylindrarna. Ett annat förfarande är att "blöda" luften från det drabbade hjulet genom att lossa air-line montering på bromsen kammare den drabbade hjulet.

Alla skadereglerare nu bör vara i avstängt läge och fri rörlighet noted.Next Ta bort låsningen från stiftet bifogas gaffeln. Det är vid den övre delen av bromsjusteraren. Skjut ut det. Nu bort bulten som ansluter bromsnyckeln till bromsen "S" cam. Justeringsanordningen bör nu glida av "S" cam. Lite uppmuntran kan behövas om justeraren har anslutits till kammen under en tid. Att byta bromsnyckeln, upprepa demontering proceduren exakt

. För att justera bromsjusteraren efter återmontering, helt enkelt dra åt justeringsbulten på off sidan av justerare. På den nya typen automatiska bromsnycklar, vrid bulten medurs, sedan tillbaka det tills du hör ett klickande ljud. Du måste vrida på bulten tills "S" cam trycker bromsen skon mot trumman. Du bör sedan backa bromsnyckeln utanför ett kvarts varv. Dra inte justeraren, eftersom hjulet drag uppstår när bromsarna lossas och i "resor"-läge. Den fria stroke eller avståndet mellan den applicerade och släpps rörelse bör vara ca 3/8 tum till 3/4 tum. Detta kan bestämmas genom att placera en linjal på baksidan av bromscylindern och kontrollera rörelsen av tappen vid gaffeln när bromsarna är deprimerad och släpptes.

Bromsregulatorer kräver periodiska justeringar, som bör vara görs vid regelbundna serviceintervaller.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/140934.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.